Groot en klein verzamelen voor de start
Groot en klein verzamelen voor de start JP Mulders

Trappisten-Trappertjes hebben er zin in

WERNHOUT – Van de honderdtwintig deelnemers op de vroege zondagochtend waren maar liefst tweeëntwintig Trappertjes. Een bonte verzameling jeugdig enthousiasme, een leuk en gezellig groepje dat weer héél veel zin had om lekker in het bos te fietsen.

Onder begeleiding van zeven leiders en behulpzame ouders reed de groep naar de Krochten waar ze, verdeeld in twee groepjes, werkten aan hun fietsvaardigheid en conditie. In de vrije natuur trainen op een leuke en speelse manier want plezier hebben in het fietsen staat voorop.

Zondagsritten
De 14 renners van de A groep hadden een Oesterdamrit op het programma. Begonnen met een uitdagende tegenwind en een route die weinig luwe momenten bood werd het meteen al een stevige editie. Op de dam volgde de beloning met wind in de rug en een heel aardig tempo. In het laatste gedeelte met de finish in zicht en de wind van achter liep het tempo nog enigszins op, voor enkelen had de rit niet veel langer hoeven duren.

De B groep was met 33 man veruit de grootse deze keer. Gesplitst in twee groepen reden zij een 87 km lange ronde over voornamelijk Belgisch grondgebied. Wat een rit uit het boekje leek te worden was bij St Leenaarts ineens voorbij toen een renner met kramp de bus opzocht. Beide groepen reden verder terwijl een renner de bus opwachtte, deze werd helaas door de chauffeur over het hoofd gezien. Toen de volgbus daardoor een andere route nam dan de renners liep hij nog twee wachtende groepsleden mis die dan op eigen gelegenheid verder zijn gegaan. Ook de doorgereden groepen hebben nog even gewacht, zonder resultaat. De laatste zeven kilometers hebben ze vervolgens met stevige wind in de rug in vliegende vaart afgelegd, ze hadden nog wat in te halen.

De 26 man tellende C groep reed een aardige ronde over Zevenbergen, met wind in de rug vertrokken dus. Juist wel of niet splitsen was de vraag, met tegenwind bleek een tweede waaier echter wel beter uit te pakken. Door lichte regen ter hoogte van Langeweg maakten een tweetal renners een schuiver op de inmiddels spekglad geworden kinderkopjes, de schade bleef beperkt tot een afgebroken derailleur. De terugweg was zondermeer pittig te noemen. Het laatste stuk met wind in de rug bood gelegenheid tot enig herstel om er alsnog een felle eindsprint uit te kunnen wringen.

De D groep ging, samen met de Opstapgroep, met 19 man van start voor een rondje over Chaam en Baarle Nassau. Door de harde wind hielden drie renners het voortijdig voor gezien, nog een drietal had naast fietsen nog andere dingen te doen en draaide ook voortijdig af zodat de groep uiteindelijk met 13 man en wind in de rug terug naar Wernhout koerste.

Programma
Voor zondag 15 maart staan Hans Huijbregts, Colin Maas en Jos van Bergen op de lijst als rituitzetter voor de A, B en C groep. Bij de D groep neemt een wegkapitein deze taak op zich. Programmawijzigingen: www.trappistentrappers.nl/forum. [l]