Zorgmedewerker Rijserf besmet met coronavirus

RIJSBERGEN - Een zorgmedewerker die recentelijk werkzaam was woonzorgcentrum Rijserf in Rijsbergen, is besmet met het coronavirus. Dat meldt zorgaanbieder Avoord. De medewerker is in thuisisolatie geplaatst.

DOOR ADDO SPRANGERS

GGD West-Brabant heeft COVID-19 vastgesteld bij deze persoon en benadrukt dat er geen sprake is van een verhoogd risico voor cliƫnten, medewerkers, vrijwilligers of bezoekers. De zorgmedewerker heeft zoals gezegd recentelijk gewerkt bij Avoord-locatie Rijserf te Rijsbergen. De medewerker heeft tijdens de besmettelijke periode niet gewerkt. GGD West-Brabant heeft Avoord geadviseerd dat extra maatregelen niet nodig zijn. De medewerker is in thuisisolatie geplaatst en blijft thuis totdat deze beter is en de besmettelijke periode voorbij is. Naar omstandigheden gaat het goed met de medewerker.

Oproep

Het RIVM bevestigde zondagmiddag de eerste coronabesmetting in de gemeente Zundert. Het kabinet heeft maandagavond een oproep gedaan om zo mogelijk een week lang van huis uit te werken.

Ook is het de bedoeling dat in heel Nederland mensen stoppen met handen schudden. Dit om de verspreiding van het virus tegen te gaan.Brabanders die zich ziek voelden, moesten hoesten of koorts hadden werden vrijdagavond al opgeroepen door het RIVM om thuis te blijven. Het is de bedoeling dat iedereen het aantal contactmomenten verminderd. Bij beroepen waar dat niet mogelijk is, roept het kabinet werkgevers op om de werktijden zoveel mogelijk te verspreiden. Ook roept het kabinet mensen in heel Nederland op om te stoppen met handen schudden. Verder blijven de oude adviezen gelden: gebruik papieren zakdoekjes en nies in je elleboog.[l]