Fietsers beoordelen de openbare ruimte van de gemeente Zundert als veilig en prettig. FOTO ADDO SPRANGERS
Fietsers beoordelen de openbare ruimte van de gemeente Zundert als veilig en prettig. FOTO ADDO SPRANGERS Foto: Addo Sprangers

(CHAPEAU) Wethouders De Neer en Kok blij met resultaten enquête fietsbeleving

(KOP) 'Fietsen in gemeente Zundert wordt als ontspannend ervaren'

ZUNDERT - Is Zundert een goede fietsgemeente? De Gemeente Zundert vindt in ieder geval van wel. De behaalde 85ste plaats in de eind vorig jaar gehouden Fietsstadverkiezing 2020, waaraan 340 gemeenten deelnamen, wordt door haar omschreven als een goede score.

DOOR ADDO SPRANGERS

De Fietsstadverkiezing 2020 is een enquête waarbij de fietsbeleving onder inwoners en bezoekers van de gemeente Zundert werd gepolst. De landelijke verkiezing, georganiseerd door de Fietsersbond, is bedoeld om gemeenten te stimuleren hun fietsklimaat te bevorderen én gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen.

Weinig hindernissen

"Uit de resultaten blijkt dat mensen fietsen in onze gemeente als ontspannend ervaren", weet wethouder Johan de Beer, portefeuillehouder Toerisme en Recreatie. "Er liggen hier natuurlijk ook prachtige fietsgebieden. Ook is het positief dat we zijn opgenomen in de lijst van snelle stijgers.

'Er liggen hier natuurlijk prachtige fietsgebieden'

Investeringen die wij doen in het fietsklimaat, zoals het fietspad Van Nassau tot Van Gogh, worden dus wel degelijk opgemerkt".

Doorstroming

Ook wethouder Patrick Kok, portefeuillehouder Openbare Ruimte, is blij met de resultaten. "Fietsers ervaren onze openbare ruimte als veilig en prettig", vertelt hij. "De doorstroming van de routes wordt gewaardeerd, er zijn weinig hindernissen en de routes worden schoon ervaren. Dat is natuurlijk altijd fijn om te horen".[l]

Uitslag

Benieuwd naar de volledige uitslag? Surf naar www.fietsersbond.nl/fietsstad2020/.