Stoeterij Stal Doorstap wint degradatieduel van L&B Mode

ZUNDERT - Op dinsdag 10 maart draaide de driebandencompetitie van de KNBB nog door. De nummers 11 en 12 van de 3e divisie in poule 4 Stoeterij Stal Doorstap en L&B Mode stonden in biljartcentrum Den Hoek tegenover elkaar met de wetenschap dat de nummer 12 gaat degraderen.

Er waren drie mogelijkheden:

- bij remise kon het thuisteam 3 m.p. voorsprong behouden,

- bij winst van L&B Mode kon het verschil worden terug gebracht tot één punt

- en bij een overwinning van S.S.D. kon dit team uitlopen naar een voorsprong van 5 m..p.

Ontmoeting
In de eerste ontmoeting tussen André Sommen en sponsor Ad Braspenning was de balans na 25 beurten 10-10 gelijk. Vanaf dat moment scoorde André regelmatig en raakte Ad steeds verder van slag. Via 17-10, 19-11 pakte Sommen de eerste partijpunten via 25-13 (46 b.). Op de andere tafel leek Rien Bakkers de schade te herstellen. In de eerste helft van de wedstrijd moest Fons steeds achtervolgen. Bij de 50e beurt was Bakkers in het voordeel met 15-19. Den Havermans liet het echter nog niet gebeuren. Tijdig kon Fons de finish halen bij 25-19, waarna Rien in de nabeurt nog twee caramboles kon toevoegen. Wel 4-0 voor het thuisteam bij de pauze. In deel 2 zagen twee sterke Belgen kans het karwei af te maken. Rick van Aspert, bezig aan een goede periode, nam meteen de regie in handen tegen Corné Bakkers. 13-7 na 25 zetten en 26-18 na 40 beurten. Bij 30-19 (43) moest Corné capituleren en werd Rick de matchwinnaar. Ook op het andere biljart was er geen twijfel.

Eindstand
Na 40 beurten 19-13 en 22-16 na 50 loopjes voorsprong voor Dirk Hermans contra de jeugdige Brian Bakkers. Acht beurten later kwam de eindstand in de boeken en won kopman Hermans met 30-17. Hierdoor is Stoeterij Stal Doorstap verlost van degradatie in tegenstelling tot het team van L & B Mode. Teamleider Corné Bakkers was uiteraard teleurgesteld door het resultaat, maar wil graag de vriendschapsbanden met het Zundertse team behouden.

Bakkers deed spontaan het verzoek om vooraf aan de volgende competitie wederom twee oefenpartijen te spelen in Hoeven en in Zundert, kenmerk van de biljartsport: keihard maar super sportief! [l]