Wethouder Kok noemt de komst van een glasvezelnetwerk van grote meerwaarde voor inwoners en bedrijven van de gemeente Zundert. FOTO PIXABAY
Wethouder Kok noemt de komst van een glasvezelnetwerk van grote meerwaarde voor inwoners en bedrijven van de gemeente Zundert. FOTO PIXABAY Ebbes Fotografie

Groen licht voor glasvezelnetwerk in hele gemeente Zundert

ZUNDERT - De inwoners van de gemeente Zundert kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel in de hele gemeente. Het benodigde aantal aanmeldingen - minimaal dertig procent van de inwoners - is tijdens de vraagbundelingscampagne weliswaar niet in alle kernen bereikt, toch heeft netwerkbeheerder E-Fiber besloten een toekomstbestendig glasvezelnetwerk aan te leggen in de hele gemeente Zundert.

DOOR ADDO SPRANGERS

Het door E-Fiber geconstateerde enthousiasme voor supersnel en stabiel internet heeft hierbij een belangrijke rol, zo meldt het bedrijf. De aanleg van het glasvezelnetwerk begint naar verwachting deze zomer.

Postduif

Bij de presentatie van de plannen voor de realisatie van een glasvezelnetwerk sprak wethouder Patrick Kok de woorden: 'De postduif kan met pensioen'. Woorden die hij eind september vorig jaar, vlak voor de start van de campagne voor de komst van glasvezel, nog maar eens onderstreepte. "De aanleg van een glasvezelnetwerk is van grote meerwaarde voor bedrijven en inwoners. Onze ambitie is dan ook om het buitengebied én de dorpskernen zogezegd te 'beglazen'. Ik trek graag een parallel met de tijd dat Internet in opkomst kwam. Toen nam de economie een enorme toevlucht. De komst van glasvezel kan weer een zetje in de rug voor Zundert BV vormen".

Meerwaarde
Dat de kogel nu door de kerk is, stemt hem dan ook bijzonder tevreden. "De komst van een glasvezelnetwerk is van grote meerwaarde voor onze inwoners en bedrijven, met name in het buitengebied", zegt hij. "Daarom ben ik blij dat er genoeg enthousiasme en belangstelling is waardoor degenen die het graag willen, gebruik kunnen gaan maken van glasvezel". Ook Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze belangrijke stap: "Ik ben blij dat de aanleg straks van start gaat zodat alle inwoners en ondernemers van de gemeente Zundert toch nog kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk."

Aanleg
E-Fiber zal in de zomermaanden starten met de aanleg van glasvezel in Zundert. Hierbij worden niet alleen de kernen aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar ook alle buitengebieden. Nadere informatie planning volgt op korte termijn, maar naar verwachting zal de aanleg in augustus van start gaan. Omdat het benodigde deelnemerspercentage niet is gehaald krijgen alleen inwoners en bedrijven met een abonnement een aansluiting in huis. Om nu, of in de nabije toekomst, gebruik te kunnen maken van het glasvezelnetwerk, is een aansluiting tot in het huis noodzakelijk.

Aanmelden

Tijdens de aanleg kunnen alle inwoners en bedrijven nog profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd een abonnement af te sluiten bij een van de glasvezelproviders. Deze uiterste datum wordt tijdig gecommuniceerd. Inwoners die geen abonnement afsluiten kunnen op een later moment overstappen. Hier komen wel aansluitkosten bij kijken. Surf voor meer informatie naar e-fiber.nl/zundert.[l]