Corso Zundert mogelijk op losse schroeven

ZUNDERT - Kan Corso Zundert dit jaar nog doorgaan? Daarover gaat het bestuur van Stichting Bloemencorso Zundert zo snel mogelijk in overleg met alle betrokken partijen, onder wie de lokale overheid. Begin volgende week moet er uitsluitsel zijn.

DOOR ADDO SPRANGERS

De nieuwe maatregelen en nieuwe termijnen die de overheid maandagavond heeft ingesteld, stellen de organisatie van Bloemencorso Zundert en het Kindercorso voor nieuwe uitdagingen, zo maakt voorzitter Jos Jochems namens het bestuur van de stichting duidelijk in een bericht aan de buurtschappen. "Het bestuur zal zich met de diverse betrokken partijen, onder wie de lokale overheid, gaan beraden op de (on)mogelijkheden van het door laten gaan van ons evenement op de eerste zondag van september. Het lijkt voor velen nog ver weg maar de voorbereidende activiteiten vangen komende maand al aan, hetgeen ons voor diverse dilemma's plaatst. Begin volgende week verwachten we met een definitief advies naar de Raad van Buurtschappen te kunnen".

Kennedymars Rijsbergen

De 56ste editie van de Kennedymars Rijsbergen gaat niet in ieder geval zeker niet door. De organisatie vindt het niet verantwoord om het evenement, dat gepland stond op vrijdag 19 juni en zaterdag 20 juni, nog te houden gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus en alle daarmee samenhangende risico's. "De situatie is dermate ernstig, dat wij genoodzaakt zijn deze moeilijke, maar onvermijdelijke beslissing te nemen", zo meldt Stichting Kennedymars Rijsbergen. "Iedereen die zich reeds heeft ingeschreven zal zijn inschrijfgeld teruggestort krijgen. Dit zal in de komende week gebeuren. We gaan de Kennedymars niet verplaatsen naar een latere datum in het jaar. Dat zou niet fair zijn voor al die andere organisaties, die in het najaar hun Kennedymars organiseren".

De nieuwe routes die de organisatie dit jaar zo graag had willen presenteren, worden in 2021 uit de kast gehaald. "Dan gaan we er weer vol tegenaan om de 56ste Kennedymars Rijsbergen (80 km) en ook de andere wandeltochten (10 km, 25 km en 40 km), samen met de lopers tot een succes te maken. Wij wensen jullie allemaal heel veel sterkte toe in deze moeilijke periode, zorg goed voor jezelf en vooral ook voor de ander".

De Speer van Rijsbergen

De organisatie van 'De Speer van Rijsbergen' besloot het voorbije weekeinde al om de toertocht dit jaar niet door te laten gaan in verband met het coronavirus. De tocht zou dit jaar op zondag 7 juni plaatsvinden. "Vorig jaar deden er in totaal meer dan 1.400 toerrijders mee aan de diverse routes. Ook helpen er ruim 200 vrijwilligers mee aan het evenement. Met pijn in ons hart hebben we de beslissing genomen, maar de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers is op dit moment het belangrijkste." In haar persbericht bedankt de organisatie de sponsoren voor hun financiële toezegging aan de Speer. Ook bedanken zij hardwerkende vrijwilligers en de ingeschreven deelnemers. De organisatie zorgt dat aan hen het geld teruggestort wordt.

Een nieuwe datum wordt dit jaar niet meer geprikt. "Maar we gaan voor een mooie toertocht in 2021. We zullen dan wederom mooie routes voor onze deelnemers uitstippelen en gaan er ook dan één groot fietsfeest van maken. Voor nu wensen wij iedereen sterkte toe in deze periode. Zorg goed voor jezelf!"

Bavoloop Rijsbergen

De Bavoloop Rijsbergen ten slotte, gepland op zaterdag 20 juni 2020, krijgt eveneens geen doorgang vanwege het coronavirus. Het atletiekevenement wordt doorgeschoven naar volgend jaar. "Wel zijn we van plan om vanuit de Bavoloop dit jaar nog als alternatief een nazomers evenement te houden als alles achter de rug is", meldt voorzitter René van Overveld van de Stichting Sint Bavoloop Rijsbergen. "Als een soort nieuwe start voor Brabant na alle ellende". [l]