De Zundertse corsowereld neemt met een indrukwekkend eerbetoon afscheid van René Bastiaansen. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT
De Zundertse corsowereld neemt met een indrukwekkend eerbetoon afscheid van René Bastiaansen. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT Foto: Charles van Campenhout

René Bedankt

ZUNDERT - De interesse in bouwers, de vragen aan sjouwers, de ideeën voor bestuursleden en warme woorden voor ontwerpers. René was een corsovriend voor iedereen. Van jong tot oud en van veld tot tent.

Eind jaren negentig wordt René voorzitter van Stichting Bloemencorso Zundert. De stichting gaat meer op eigen benen staan en moet meer zelfstandig worden. Een hele klus voor René om dit in goed banen te leiden. Maar niets houdt hem tegen. Zijn visie deelt hij en zijn grootste kracht is dat hij niet boven de buurtschappen staat, maar er tussenin.

Met zijn vriendelijke uitstraling, zijn enthousiasme en bevlogenheid krijgt René het al snel voor elkaar om het Corso te veranderen. Samenwerking tussen alle partijen die betrokken zijn is daarbij zijn belangrijkste en sterkste pijler. Ook de samenwerking tussen de buurtschappen is voor René belangrijk. Dat laat hij tijdens zijn voorzittersperiode dan ook duidelijk blijken met woord en daad. Je kon altijd bij hem terecht met vragen of ideeën, maar denk bijvoorbeeld ook aan de rol die hij gespeeld heeft bij het herstarten van Buurtschap De Lent en de start van Buurtschap Schijf. Niet toekijken, maar omarmen en helpen, dat is René.

Ook na zijn periode als voorzitter is René nog actief binnen en buiten het corso. Hij is geen stilzitter, en zijn hoofd zit boordevol ideeën voor Corsief, Klein Zundert, de Ros en al die andere verenigingen en stichtingen.

Helaas heeft René de belangrijkste strijd niet kunnen winnen. Dat doet alle buurtschappen enorm veel zeer. De schrik was dan ook groot toen we te horen kregen dat René was overleden.

Afgelopen zaterdag hebben we jou een ‘U mag Stoppen’ moment gegeven. Een blijk van waardering richting familie, vrienden en kennissen. Maar later dit jaar, als alles het toelaat, zullen we jou nog een keer eren met alle corsobouwers samen. Want dat heb je verdiend!

René bedankt wat je allemaal voor ons en het Corso gedaan hebt.

Wij wensen Lilian, Fleur en Stan, Vincent en Amy, alle vrienden en kennissen heel veel sterkte toe.

Buurtschappen Corso Zundert