Hans van Geel is pastoor van de drie parochies van de regio Zundert: de Heilige Trudoparochie in Zundert, de Heilige Bavoparochie in Rijsbergen en de parochie van de Heilige Drie-eenheid in Klein Zundert. FOTO ADDO SPRANGERS
Hans van Geel is pastoor van de drie parochies van de regio Zundert: de Heilige Trudoparochie in Zundert, de Heilige Bavoparochie in Rijsbergen en de parochie van de Heilige Drie-eenheid in Klein Zundert. FOTO ADDO SPRANGERS Foto: Addo Sprangers

(CHAPEAU) Paasboodschap pastoor Hans van Geel

(KOP) Opnieuw beginnen…

God, toevlucht in onze nood.

Voorafgaand aan het Paasgebeuren was er de veertigdagentijd,

de periode van in de woestijn verkeren, periode van bezinning.

Door de coronapandemie zijn we in de woestijn letterlijk op onszelf terug geworpen. Alles waar we ons eerder druk over maakten, stelt nu niets voor. We verkeren met heel de wereld in onzekerheid…in een soort stille oorlog tegen een sluipend virus.

Op allerlei wijze proberen mensen elkaar te helpen met kleine, maar o zo belangrijke manieren van nabijheid.

Al is het op afstand… het voelt warm, goed, oprecht aan.

Nu wordt het Pasen. De natuur ontluikt met zijn prachtige bloemen, bloesems, dieren krijgen jongen en de zon gaat steeds krachtiger schijnen.

Het valt ons toch wel erg moeilijk opnieuw te beginnen,
zonder vastigheid, zekerheid, zomaar gelovend op de goeie afloop.

Ook voor ons wordt het Pasen.

Jezus vraagt aan de leerlingen als ze midden in de storm van het leven binnengevaren zijn: Waar is uw geloof? Waar is uw vertrouwen?

Met Pasen komt de Heer ons tegemoet en zegt: Kom, vertrouw op Mij!

We gaan samen opnieuw beginnen. Het zal anders zijn dan voordat we de woestijn ingingen. Leef meer bewust! Bid en vier met elkaar het leven.

Wees dankbaar voor de vriendschappen die in deze crisis zijn ontstaan. Ook de vriendschap met Jezus, met Maria.

Jezus houdt van ons! Hij geeft ons de levende woorden mee: 'Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet'.

Houd de hoop levend!

Namens het pastoraal team wens ik u een Zalig Pasen!

Pastoor Hans van Geel