Bewoners jagen inbrekers met veel kabaal weg in Zundert

ZUNDERT - Meerdere personen drongen in de nacht van zondag op maandag een woning aan de Meirseweg in Zundert binnen. De bewoners betrapten de inbrekers. Door veel kabaal te maken, wisten zij deze vervolgens weg te jagen. De woning bleek echter al overhoop te zijn gehaald.

DOOR ADDO SPRANGERS

De bewoners verbleven die nacht in de naastgelegen schuur van de woning. Rond 02.00 uur hoorden zij geluiden rondom de woning. Toen zij poolshoogte namen, zagen zij meerdere personen in de tuin en in hun woning lopen. Een van de bewoners besloot met een hoop kabaal naar buiten te lopen, zodat de indringers mogelijk zouden vluchten. Dit gebeurde, maar de woning bleek al overhoop te zijn gehaald. De politie zocht nog naar de daders, maar trof ze niet meer aan. De bewoner deed aangifte.

Er hebben de voorbije weken nogal wat inbraken plaatsgevonden in de gemeente Zundert. Vooral in het buitengebied is het raak. Dat meldt Zundert Alert naar aanleiding van het flinke aantal meldingen dat zij heeft ontvangen. Zo is vorig week dinsdag nog werd op klaarlichte dag via het dak ingebroken in een schuur aan de Kalmthoutsebaan in Wernhout. Waarschijnlijk heeft de inbraak tussen 17.00 en 19.00 plaatsgevonden. De daders moeten bovendien met een bestelbus gekomen zijn, omdat er flink wat groot gereedschap gestolen is. De week ervoor werd er van donderdag op vrijdag ingebroken aan de Van Lanschotstraat in Achtmaal. Een dag later, In de nacht van vrijdag op zaterdag, vond er een inbraakpoging plaats aan de Kraaiheuvelstraat in Achtmaal.

"Ondanks dat veel mensen thuis zijn weet men toch steeds weer ongezien in woningen, loodsen en schuren te komen", meldt Zundert Alert. Zij doet een beroep op iedereen om extra alert te zijn in deze periode. Tips? Bel met het landelijke servicenummer van de politie: 0900-8844.[l]