Zomer in de Soep: een vrolijke actie om de boel in beweging te houden. FOTO WWW.ZOMERINDESOEP.NL
Zomer in de Soep: een vrolijke actie om de boel in beweging te houden. FOTO WWW.ZOMERINDESOEP.NL www.zomerindesoep.nl

Ludieke actie deze week: Zomer in de Soep

ZUNDERT - Enkele inwoners van Zundert houden een ludieke actie om ‘in deze rare tijden’ de boel een beetje in beweging te houden, Zomer in de Soep.

Deelnemers maken een pannetje soep, bezorgen die bij iemand aan de voordeur en krijgen zelf een soepje van weer iemand anders terug. Op die manier ontstaat een tijdelijke ruilplaats van smakelijke verrassingen. De actie speelt komende zaterdag 25 april.

Verrassing

Deelnemers maken niet alleen soep, ze brengen die dus ook aan huis. Dat betekent een wandelingetje of een ritje, misschien een praatje op de stoep en zelf een leuke verrassing op tafel.

Het verhaal achter de soep

De soep wordt natuurlijk extra lekker door een kaartje met wat tekst en uitleg erbij. Hoe kom je aan het recept van die soep? Heeft je soep misschien een naam? Waarom heb je juist deze soep uitgekozen? Waarom doe je mee aan deze actie? Ofwel, wat is het verhaal achter jouw soep?

Vervolg

Afhankelijk van deelname, succes en plezier behoort een vervolg tot de mogelijkheden. Ook met andere vormen van ruilen, zoals taarten, verhalen of kleinschalige cultuuruitingen. Zomer in de Soep wordt dan een verzamelnaam voor allerlei acties, als een klein contragewicht voor de vele mooie dingen die nu en de komende maanden in het water zijn gevallen. Voorlopig gaat het om een pannetje soep, het meest solidaire voedsel ter wereld.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie en aanmeldingen: www.zomerindesoep.nl

Aanmelden kan tot vrijdag 24 april 16.00 uur.

Niet commercieel

Zomer in de Soep kent geen commercieel motief of belang. De organisatie vertrouwt op een ieders kookkunsten maar kan uiteraard geen garantie bieden voor de geleverde kwaliteit. Daarvoor draagt die dus ook geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid. [l]