Afgelasting activiteiten tijdens de Rijsbergse Kermis

RIJSBERGEN - Vanwege het corona virus gaan de evenementen Rijsbergse Kermis, Vrolijk Rijsbergen en Kulturele kermis carroussel, die met elkaar verbonden zijn dit jaar helaas niet door in het weekend van 20 tot en met 23 juni.

Voor het eerst in zijn bestaan is de Rijsbergse kermis afgelast, in vroegere jaren werd deze georganiseerd door de Gemeente Rijsbergen, maar de laatste 15 jaar is dit in handen van Muziekvereniging St. Cecelia.

Samenwerking

Vorig jaar is er voor het eerst samenwerking gezocht met de Rijsbergse horeca en op de zondagmiddag/avond was er een leuk programma op het Lindekensplein, wat zeer goed bezocht werd.

Vrolijk en muzikaal

Dat was dit jaar ook de bedoeling en de Rijsbergse horeca had een heel mooi vrolijk en muzikaal programma in elkaar gezet. De Kulturele Kermis Karroussel is een evenement dat al 10 jaar op de maandagavond georganiseerd wordt en de deelnemers wandelend door Rijsbergen voert waar op een vijftal plaatsen kennis gemaakt kan worden met mensen of verenigingen die op Kultureel vlak actief zijn. Helaas gaat dit alles niet door en verschuiving is niet mogelijk in verband met het drukke evenementenprogramma in onze Gemeente en de kermisexploitanten die helemaal volgeboekt zijn na september.

100 jarig bestaan

Voor de Harmonie heeft dit natuurlijk behoorlijke financiƫle

consequenties en ook voor de horeca is het jammer dat ook dit niet door kan gaan, maar wij gaan natuurlijk niet stilzitten en hebben de organisatie voor 2021 al opgestart.

Dit gaat van 19 t/m 22 juni 2021 een hele leuke kermis worden met een hoogtepunt op zondag 20 juni want dan organiseert onze Harmonie samen met Vrolijk Rijsbergen een groot dorpsfeest in verband met het 100 jarig bestaan van Muziekvereniging Harmonie St. Cecilia.

Noteer in je agenda

Reserveer dit weekend al in jullie agenda's voor een heel gezellige Kermis, het dorpsfeest op zondag en de Kulturele Kermis Karroussel op maandag. [l]