Wereldgebedsdag voor de Roepingen

ZUNDERT - Zondag 3 mei vieren we in de Rooms-Katholieke kerk de Wereldgebedsdag voor de Roepingen. Dit is de dag waarop de wereldkerk bidt om roepingen voor het priesterschap, voor het diakenambt en voor het religieuze leven.

In het bisdom Breda zijn ook lekengelovigen, die als pastoraal werker of pastoraal werkster - met zending van de bisschop - in de kerk werken. Ook om roepingen voor hen mogen we bidden. We mogen ook bidden om parochianen die zich als vrijwilliger voor de kerk willen inzetten.

In het bisdom Breda is de priester- en diakenopleiding van Bovendonk gevestigd. Hier bereiden mannen zich voor op het priester- en diakenambt. Deze opleiding dragen we in ons bisdom een warm hart toe.

U kunt in het kader van Roepingenzondag de opleiding ondersteunen door een gift over te maken op rekeningnummer NL93 INGB 0002 5806 80.

Met uw donatie draagt u bij aan de vorming van hen die zich geroepen weten tot het gewijde ambt. Paus Franciscus beveelt het bidden om roepingen bij alle gelovigen van harte aan.

U kunt ter inspiratie een gebedskaart met gebed van Paus Franciscus downloaden via www.roeping.nu.

Hartelijk dank,

Pastoor Hans van Geel [l]