Omdat de Lintjesregen dit jaar door de corona-uitbraak niet op de traditionele manier kon worden gevierd, kregen de vier gelukkigen een persoonlijk telefoontje van burgemeester Joyce Vermue. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT
Omdat de Lintjesregen dit jaar door de corona-uitbraak niet op de traditionele manier kon worden gevierd, kregen de vier gelukkigen een persoonlijk telefoontje van burgemeester Joyce Vermue. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT Foto: Charles van Campenhout

Vier inwoners gemeente Zundert krijgen Koninklijk lintje

ZUNDERT - Vier inwoners uit de gemeente Zundert krijgen dit jaar een Koninklijke onderscheiding. Het gaat om Kees Verkooijen (69) en Harrie Aerts (77) uit Rijsbergen en Marian van den Bosch-Feskens (71) en Willem Froeling uit Zundert (69). Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Joyce Vermue feliciteerde de vier decorandi vrijdagochtend telefonisch met deze eervolle onderscheiding en bedankte hen hierbij voor hun vrijwillige inzet voor de samenleving.

DOOR ADDO SPRANGERS

Omdat de Lintjesregen dit jaar door de corona-uitbraak niet op de traditionele manier kon worden gevierd, kregen de vier gelukkigen een persoonlijk telefoontje van de burgemeester. Er wordt nog gezocht naar één landelijk moment om de Koninklijke Onderscheidingen straks alsnog persoonlijk uit te reiken.

Kees Verkooijen

Kees Verkooijen krijgt zijn Koninklijke onderscheiding vanwege zijn inspanningen voor de Rijsbergse gemeenschap. Hij is in Rijsbergen dan ook bijzonder erg actief met vrijwilligerswerk op muzikaal, sociaal en sportief terrein. Zo zat hij ruim tien jaar in het bestuur van muziekvereniging Harmonie Sint Cecilia. Verkooijen is ook al jaren actief voor Stichting Rijsbergen In Close Harmony (RICH), Stichting Boerendag Rijsbergen en De Koutershof. Als vrijwilliger zette hij zich eveneens uitgebreid in voor de Rijsbergse Tennis Club, VVR en de ouderraad van de Sint Bavoschool.

Harrie Aerts

Een Koninklijk lintje is er ook voor Harrie Aerts die zich al jaren in voor Rijsbergen inzet op verschillende terreinen. Hij was een enthousiast bestuurslid van de Fok- en Controlevereniging Sint Bernardus voor roodbont vee en stond hiermee aan de wieg van de oprichting van de Boerendag in Rijsbergen. Daarna werd hij vrijwilliger van de Folkloregroep, inmiddels al meer dan twintig jaar. Bij Parochie St. Bavo in Rijsbergen helpt hij ook al jaren. Verder is hij al bijna twintig jaar lid van de werkgroep Kerststallenexpositie, verricht hij al twaalf jaar vrijwilligerswerk voor Stichting Vakantie en was hij gedurende twintig jaar vrijwilliger bij de Rijvereniging Door Eenheid Sterk (DES).

Marian van den Bosch-Feskens

Marian van den Bosch-Feskens ontvangt een Koninklijk lintje voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor ouderen in Zundert. Al ruim vijftien jaar is ze een bekend gezicht bij Avoord Zorg & Wonen, locatie De Willaert in Zundert. Eerst bij de computerclub waar ze ouderen hielp met werken op een computer en met e-mailen. Later werd ze gastvrouw in grand-café 't Warm Hart. Een rol die haar op het lijf is geschreven door haar persoonlijke aandacht voor cliënten en bezoekers. Bij de activiteitenclub maakt ze bewoners enthousiast om actief mee te jeu-de-boulen en te sjoelen. Ook is Marian van den Bosch-Feskens actief als vrijwilliger in de Vereniging van Eigenaren van Sint Anna 2 in Zundert. Daarbij heeft ze aandacht voor haar medebewoners bij 'lief en leed' en helpt ze mee bij het organiseren van activiteiten.

Willem Froeling

'Last but not least' ligt er ook een Koninklijke onderscheiding klaar voor Willem Froeling. Jarenlang had hij zitting in besturen van verschillende organisaties. Vanaf 2003 was hij betrokken bij de oprichting van medisch centrum De Welborg in Zundert, waar twintig zorgverleners onder één dak werken. Froeling hield hier zelf praktijk als fysiotherapeut. Dat was hij in hart en nieren. Bijna tien jaar was Willem Froeling voorzitter én lid van het Regionaal Genootschap voor Fysiotherapie (RGF) West-Brabant, waar hij uiteenlopende activiteiten opstartte om de zorg te verbeteren en mensen met elkaar te verbinden. Als bestuurslid van Vrienden van Avoord werkte hij mee aan extra activiteiten en voorzieningen voor de cliënten. Ook als voorzitter van de stichting Seniorenraad zette hij zich in voor anderen in de gemeente Zundert. Willem Froeling is daarnaast betrokken bij het Zundertse sportleven. Hij was een van de vier oprichters van de Zundertse Hockeyclub (ZHC) en zat jarenlang in de jury van het Sportgala in de gemeente Zundert.[l]