Twaalfde editie Rijsbergse Vliegerdagen dit jaar afgelast

RIJSBERGEN - Het landelijke verbod op het houden van evenementen treft ook de Rijsbergse Vliegerdagen. De twaalfde editie van het jaarlijks terugkerende evenement, gepland op zaterdag 15 augustus en zondag 16 augustus,is geschrapt.

DOOR ADDO SPRANGERS

"Voordat dit besluit viel had de organisatie hier al rekening mee gehouden", zo meldt René Baremans namens de Stichting Rijsbergse Vliegerdagen.

'Belangrijkste is dat we allemaal gezond blijven'

"Immers: gezondheid en veiligheid van bezoekers, deelnemers en vrijwilligers staat voorop. Het bestuur had een duidelijk standpunt hierover: geen risico!"

Bericht

"Aan de andere kant vinden we het natuurlijk erg jammer dat er dit jaar geen vliegers in de weilanden van de Familie Machielsen aan de Tiggeltsestraat te zien zullen zijn", vervolgt hij. "Onze deelnemers, maar liefst 320, hebben inmiddels bericht gehad, dat ze dit jaar de reis naar Rijsbergen niet hoeven te maken. Tot nu toe is er in Europa nog geen enkel vliegerfestival door gegaan. En ook de Rijsbergse Vliegerdagen kunnen op dit lijstje geplaatst worden".

Gezond blijven

"Belangrijkste is dat we allemaal gezond blijven", besluit hij. "Zorg goed voor elkaar, het is hard nodig in deze tijd. Dan spreken we met iedereen af dat we elkaar volgend jaar weer zien op 21 en 22 augustus 2021 voor de twaalfde editie van de Rijsbergse Vliegerdagen".