Beeld van een van de voorgaande edities van de Aardbeienfeesten Zundert. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT
Beeld van een van de voorgaande edities van de Aardbeienfeesten Zundert. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT Foto: Charles van Campenhout

Aardbeienfeesten in Zundert afgelast: begrip voor verbod

ZUNDERT - De Aardbeienfeesten in Zundert, welke gepland stonden op zaterdag 13 juni en zondag 14 juni, zijn afgelast. De afgelasting is het rechtstreekse gevolg van de bekendmaking dinsdagavond dat vergunningsplichtige evenementen verboden blijven tot 1 september.

DOOR ADDO SPRANGERS

Helemaal onverwacht komt het besluit niet, zo maakt Frank van de Klundert, woordvoerder van de organiserende Ondernemersvereniging Zundert Centrum (OZC), duidelijk. "We waren al in overleg met de verschillende betrokken partijen over wat te doen met het evenement. Er gaat immers een vrij lange voorbereidingstijd aan vooraf. We hadden gehoopt, wellicht tegen beter weten in, dat de Aardbeienfeesten toch nog zouden kunnen doorgaan in het geplande weekend".

Begrip

De door de regering afgekondigde maatregel maakt nu dus sowieso dat de Aardbeienfeesten niet kunnen doorgaan.

"Heel jammer. Wij betreuren dit, maar begrijpen de maatregel ook", aldus Frank van de Klundert. "De gezondheid van bezoekers, medewerkers en organisatie is belangrijker dan ons evenement".

Alternatief

Volgens Frank van de Klundert wordt nog bekeken of er mogelijk nog een andere invulling aan het weekend kan worden gegeven.

"Een Aardbeienfeesten 'light', heel kleinschalig en zonder grote groepen mensen. Daarbij moet je eerder denken aan een soort open dag bij de ondernemers. Hierover zijn we nog in gesprek".

Nieuwe datum

Voor volgend jaar is al wel een nieuwe datum geprikt: de Aardbeienfeesten in Zundert staan dan gepland op zaterdag 12 juni en zondag 13 juni.[l]