De Berenbende van 't Stokperdje gaat weer van start

ZUNDERT - Nu ook de scholen weer langzaamaan gaan beginnen, komt ook ’t Stokperdje uit de startblokken. De Berenbende van de kinderen tot en met twaalf jaar gaat weer van start, in enigszins aangepaste vorm zodat het veilig kan.

Voor kinderen tot en met twaalf jaar geldt de anderhalve-metermaatregel niet. Dat betekent dat de Teddyberen (groep 1 t/m 3), de Pandaberen (groep 4 en 5) en de IJsberen (groep 6 t/m 8) weer kunnen gaan draaien! We gaan wel alleen buiten-activiteiten doen. Dat is afgesproken in overleg met de gemeente.

Ook zijn er extra ‘spelregels’ en gaan de Teddyberen en de Pandaberen niet meer tegelijk draaien. Alles om op een veilige manier te kunnen starten.

Voor de Grizzlyberen (boven de twaalf jaar) geldt dit helaas niet. Zij kunnen nog niet starten. Ook de buitenspeeldag, voor jongere kinderen, die we samen met Kober en het jongerenwerk organiseren, gaat niet door.

De Teddy’s, de Panda’s en de IJsberen starten na de schoolvakantie, in de week van 11 mei. We zullen de ouders goed instrueren waar ze aan moeten denken bij het brengen en halen van de kinderen, want voor de papa’s en mama’s geldt de anderhalve-metermaatregel natuurlijk wel!

Online en op afstand

In de tussentijd heeft ’t Stokperdje natuurlijk niet stilgezeten. Er zijn allerlei online activiteiten en activiteiten op afstand geweest.

Zo was er de ‘Waar is Bob?’ zoektocht, waar de kinderen de plekken in Zundert waar Bob op de foto stond, moesten opzoeken.

Met Pasen was er een eier-letterzoektocht in de kernen Rijsbergen, Klein-Zundert, Achtmaal, Wernhout en Zundert, op Facebook waren er de knutselvoorbeelden, we hebben online quizzen gehad, de Koningsdag-speurtocht en de Stokperdje-kleurplaten.

En er is een supercool en spannend online moordspel!

Vakantieweek en kamp

Onze grote activiteiten zoals het kamp, Koningsdag en de vakantieweek gaan niet door.

Vooral voor de vakantieweek is dat even slikken. ’t Stokperdje begon 54 jaar geleden met de vakantieweek, en het is nu dus voor het eerst in 54 jaar dat die niet doorgaat.

De Avond4daagse zou oorspronkelijk van 26 t/m 29 mei zijn, maar gaat op die data niet door. We zijn in overleg met mede-organisator DJA aan het kijken of het op een andere datum of in aangepaste vorm wel door kan gaan. We willen het vijfjarig bestaan van de Avond4daagse niet zomaar voorbij laten gaan!

Plannen

We gaan nu eerst de Berenbende opstarten en kijken hoe dat gaat. De komende weken gaan we verzinnen welke activiteiten we deze zomer kunnen organiseren. Dat we iets gaan organiseren, weten we zeker, maar het moet natuurlijk veilig en binnen de richtlijnen van de overheid. We maken onze plannen in overleg met de gemeente. En we laten het weten zo gauw het kan! [l]