In Memoriam Patrick Havermans

ZUNDERT - In 2007 is Patrick lid geworden van Fotoclub Zundert. Na een aanloopperiode heeft hij zich als een bekwaam hobbyfotograaf ontwikkeld. Hij was leergierig, want bij ieder mentoraat moesten de antwoorden op zijn vragen hem duidelijkheid verschaffen. Hiervan leerde hij.


Dat fotografie omschreven wordt als “het schrijven met licht” kun je terugzien in zijn fotobeelden met name de stillevens van groente en fruit. Hij was pas tevreden als al zijn fotobeelden dezelfde lichtrichting en -intensiteit hadden. Zelfs als hij op een locatie had gefotografeerd en hij over het resultaat niet tevreden was, keerde hij terug om nog betere fotobeelden te maken. Niet voor niets won hij regelmatig prijzen op onze jaarlijkse en andere foto exposities. Zijn laatste 1ste prijs kreeg hij in 2019 op onze foto expositie, toebedeeld door de vakjury voor het thema: boekomslag maken. Veel creativiteit is hiervoor vereist. Het gaat niet alleen om de fotobeelden maar ook om de vormgeving.

Regelmatig kwam je Patrick tegen. Hij wandelde graag in zijn dorp maar zeker ook in de omliggende natuur. Hetgeen ons opviel was dat hij nooit zijn camera bij zich had. Zijn zienswijze op fotografie was: inspiratie opdoen tijdens zijn wandelingen en zoeken naar een geschikte locatie. Fotografie, zijn hobby, zeg maar gerust zijn passie, heeft veel voor hem betekend.

Wij herinneren Patrick als: altijd aanwezig, altijd op tijd, altijd thee, altijd leergierig, altijd inspirerend, altijd verbeterend, altijd meehelpend, altijd goedlachs en voor altijd in ons midden.

Patrick je bent ons te vroeg ontvallen, wij gaan jou zeker missen. Dank voor jouw inbreng en inzet voor onze fotoclub. Vaarwel dan, beste fotovriend…. Sterkte voor iedereen.

Fotoclub Zundert