De aardbeien staan klaar om bezorgd te worden bij de Rijsbergse Zonnebloemgasten. FOTO HENK VAN NISPEN
De aardbeien staan klaar om bezorgd te worden bij de Rijsbergse Zonnebloemgasten. FOTO HENK VAN NISPEN Henk van Nispen

Zonnebloem Rijsbergen verblijdt haar gasten

RIJSBERGEN - De Rijsbergse Zonnebloem staat normaliter bol van activiteiten. Op de jaarkalender staat iedere maand van het jaar wel iets gepland. In februari hadden we nog een gezellige jaarlijkse voorjaarsbingo. Helaas bleef het daar bij, want corona gooide roet in het eten.


We waren nog zoveel van plan: een klein uitstapje naar de basiliek in Oudenbosch in maart. In april een “lekkere aangeklede” dorpsquiz en de jaarlijkse boottocht door de Biesbosch. In mei een vrijheidsmaaltijd en in juni een bezoekje aan een orgelmuseum. Alles moest gecanceld worden. Zelfs de huisbezoekjes kwamen te vervallen. Dus toen maar op zoek naar andere mogelijkheden om toch met onze kwetsbare doelgroep in contact te blijven. Begonnen werd met een simpel telefoongesprekje, een praatje op afstand en het doen van een boodschap. Dat maakte de gasten al enorm blij. Een bemoedigend woordje op een mooie eigen gemaakte Zonnebloemkaart in de brievenbus werd dankbaar ontvangen, net zoals het zakje paaseitjes dat de gasten met Pasen ontvingen en de lekkere tompoezen van de plaatselijke warme bakker met Koningsdag. Afgelopen weekend bezorgden de vrijwilligers hun gasten een bakje lekkere aardbeien van een Rijsbergse aardbeienkweker.

Alle Zonnebloemactiviteiten en presentjes worden mogelijk gemaakt door onze trouwe Rijsbergse sponsoren waar de Zonnebloem ieder jaar op mag rekenen.Sponsoren: “Héél hartelijk bedankt voor jullie jaarlijkse financiële steun”. Door jullie kunnen wij onze gasten steeds weer blij maken, zelfs in deze onzekere tijd. Chapeau![l]