Buurtschap De Berk houdt huisdierenfotowedstrijd

ZUNDERT - Corso Zundert mag dan zijn afgelast, voor buurtschap De Berk is het geen reden om achterover te leunen. Onder de noemer Pet Picture Buurtschap De Berk fotowedstrijd houdt zij daarom een fotowedstrijd waarbij het de bedoeling is dat deelnemers hun huisdier(en) zo leuk, lief en grappig mogelijk op de gevoelige plaat vastleggen.


DOOR ADDO SPRANGERS


Drie honden stonden centraal bij de te bouwen corsocreatie van De Berk dit jaar, maar door de afgelasting van Corso Zundert is hierdoor een streep gehaald. De buurtschap heeft daarom besloten gewoon volgend jaar met het ontwerp 'Doggy Style' aan de slag te gaan. Geïnspireerd door dit ontwerp van Karin de Bakker ontstond bij leden van buurtschap De Berk het idee om een fotowedstrijd te houden voor kinderen tot 16 jaar. De opdracht? Fotografeer je huisdier(en) zo leuk, lief en grappig mogelijk en post deze op de Facebookpagina Pet Picture Buurtschap De Berk fotowedstrijd. Die opdracht is nog steeds hetzelfde, maar inmiddels is - gezien de vele enthousiaste reacties op het initiatief - besloten om ook volwassenen tot de fotowedstrijd toe te laten. Kinderen die geen huisdier hebben, mogen trouwens ook een foto van hun knuffel inzenden.


Prijzen

Met de fotowedstrijd, waar iedereen gratis aan kan meedoen, zijn de komende maanden leuke prijzen te winnen. Voor de kinderen zijn er om te beginnen prijsmomenten op 1 juni, 1 juli, 1 augustus en 1 september. Hierbij wordt telkens een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt. Op 20 september, de datum van Kindercorso Zundert dit jaar, vindt een grote prijsuitreiking prijs, met drie hoofdprijzen voor kinderen en drie hoofdprijzen voor volwassenen. Daarnaast is er een buurtschapprijs voor de buurtschap met de meeste inzendingen, is er een publieksprijs voor kinderen én is er een publieksprijs voor volwassenen. Alle prijzen worden aan huis uitgereikt. Hier wordt een filmpje van gemaakt dat op de Facebookpagina verschijnt. Aan de wedstrijd is bovendien een expositie gekoppeld van alle winnende inzendingen.


Inzenden

Foto's kunnen tot 1 september 2020 ingezonden worden. Deelnemers mogen per maand maximaal vijf foto's inzenden. Post deze op de Facebookpagina Pet Picture Buurtschap De Berk fotowedstrijd onder vermelding van naam, leeftijd, eventueel buurtschap en woonplaats. Deelname is gratis.[l]