Vrolijkheid op de stoep. FOTO ZOMER IN DE SOEP
Vrolijkheid op de stoep. FOTO ZOMER IN DE SOEP Zomer in de Soep

Heel Zundert Bakt op Hemeltaartdag

ZUNDERT - Zomer in de Soep beleeft op donderdag 21 mei de derde aflevering. Die dag heet voor de gelegenheid : Hemeltaartdag. Dan worden er tussen 13.00 en 15.00 uur taarten geruild tussen onbekenden, of eender ander bakwerk. Nu al hebben zich weer enkele tientallen deelnemers aangemeld, via www.zomerindesoep.nl

Zomer in de Soep is een ruilplaats van verrassingen en ontmoetingen. Bij de eerste twee afleveringen ruilden in totaal zo’n 140 pannetjes soep van keukentafel, tot in Oost-Brabant en Zuid-Holland (en twee in Antwerpen). Op de site van deze vrolijke actie en op diverse social media zijn tal van plezierige ontmoetingen terug te zien. Bij de derde aflevering gaat het om taart, taart en nog eens taart. Ofwel, zelfgebakken koekwerk. Donderdag 21 mei heet dit jaar: Hemeltaartdag.

Bakken
Deelnemers bakken een taart, een cake, een aantal gebakjes of eender ander koekwerk, bezorgen dit bij iemand aan de voordeur en krijgen zelf een baksel van weer iemand anders terug. Je maakt een wandelingetje of een klein ritje, je maakt een praatje op de stoep en je krijgt in ruil een verrassing op tafel.

De taart wordt natuurlijk extra lekker door een kaartje met wat tekst en uitleg erbij. Hoe kom je aan het recept? Heeft je taart misschien een naam? Wat is het verhaal achter jouw bakwerk?

(Ben je niet zo heel handig met taarten of cakes bakken? Dan maken we voor jou alleen een uitzondering en koop jij gewoon iets lekkers bij de bakker of uit de supermarkt. Wel een beetje leuk verpakken dan. Da’s wel het minste.)

Initiatief
Zomer in de Soep is een initiatief van vier creatieve ondernemers uit Zundert die zonder commercieel belang een ‘vrolijke actie’ voeren. Het idee is het creëren van een tijdelijke ruilplaats voor verrassingen en ontmoetingen in de anderhalve meter-samenleving. Een speelse oefening in nieuw vertrouwen. Voor meer informatie en aanmeldingen: www.zomerindesoep.nl [l]