Gemeente Zundert deelt gratis hondenpoepzakjes uit

ZUNDERT - De Gemeente Zundert deelt ook dit jaar weer gratis hondenpoepzakjes uit. Vorig jaar, in de maanden oktober, november en december, deed zij dat al tijdens de pilot ‘Opruimen scheelt een hoop’. Vanwege het succes van de pilot verstrekt de Gemeente Zundert opnieuw gratis hondenpoepzakjes.


DOOR ADDO SPRANGERS


Overlast van hondenpoep op straat is volgens de Gemeente Zundert één van de grootste ergernissen van de inwoners. “De hondenbezitter is verplicht om de hondenpoep op te ruimen, maar in praktijk gebeurt dit helaas te weinig”, constateert de Gemeente Zundert. “Door opnieuw gratis hondenpoepzakjes te verstrekken, proberen we de overlast te verminderen én bewustwording te creëren bij de hondenbezitters in de gemeente”.

Extra afvalbakken
Tijdens de pilot werd de vraag om extra afvalbakken in de openbare ruimte duidelijk. Volgens de Gemeente Zundert blijkt uit de praktijk dat er ook op plaatsen waar veel afvalbakken staan, overlast is van hondenpoep.

“Omdat de kosten voor het plaatsen, onderhouden en beheren van extra afvalbakken erg hoog zijn, wordt onderzocht of de huidige afvalbakken slimmer kunnen worden verspreid.

Wij vragen, indien er geen afvalbakken in de buurt zijn, het zakje mee naar huis te nemen. Dit kan vervolgens bij het restafval worden gegooid”.

Uitgiftepunten
De gratis hondenpoepzakjes zijn op te halen bij de volgende uitgiftepunten: Coop Van Bedaf in Achtmaal, Bakkerij Douenburg in Klein Zundert, Boerenbond en PLUS Van Eekelen in Rijsbergen, Gemeenschapshuis Wierenbos in Wernhout en Albert Heijn, Boerenbond, CLTV, Van Goghhuis en Raadhuis in Zundert.[l]