Sam oefent in Tilburg op zijn eerste cake ooit. FOTO ZOMER IN DE SOEP
Sam oefent in Tilburg op zijn eerste cake ooit. FOTO ZOMER IN DE SOEP Zomer in de Soep

Record aantal aanmeldingen voor Hemeltaartdag

ZUNDERT - Afgelopen zondag hadden zich al meer dan 50 mensen aangemeld voor de derde aflevering van Zomer in de Soep. Dat wijst erop dat er op donderdag 21 mei een nieuw record aan deelnemers gehaald wordt. Die dag heet voor de gelegenheid Hemeltaartdag. Dan ruilen onbekenden taarten en ander bakwerk met elkaar. Aanmelden kan nog tot komende woensdag 18.00 uur via www.zomerindesoep.nl

Zomer in de Soep is een ruilplaats van verrassingen en ontmoetingen. Bij de eerste twee afleveringen ruilden in totaal zo’n 140 pannetjes soep van keukentafel, tot ver buiten Zundert. Op de site van deze vrolijke actie en op diverse social media zijn tal van plezierige ontmoetingen terug te zien. Bij de derde aflevering gaat het om taart of ander zelfgebakken koekwerk. Donderdag 21 mei heet dit jaar: Hemeltaartdag. Deelnemers bakken een taart, een cake, een aantal gebakjes of koekjes, bezorgen dit bij iemand aan de voordeur en krijgen zelf een baksel van weer iemand anders terug. Je maakt een wandelingetje of een klein ritje, je maakt een praatje op de stoep en je krijgt in ruil een verrassing op tafel.

De taart wordt natuurlijk extra lekker door een kaartje met wat tekst en uitleg erbij. Hoe kom je aan het recept? Heeft je taart misschien een naam? Wat is het verhaal achter jouw bakwerk?

(Ben je niet zo heel handig met taarten of cakes bakken? Dan maken we voor jou alleen een uitzondering en koop jij gewoon iets lekkers bij de bakker of de supermarkt. Wel een beetje leuk verpakken dan. Da’s wel het minste.)

Zomer in de Soep is een initiatief van vier creatieve ondernemers uit Zundert die zonder commercieel belang een ‘vrolijke actie’ voeren. Het idee is het creëren van een tijdelijke ruilplaats voor verrassingen en ontmoetingen in de anderhalve meter-samenleving. Een speelse oefening in nieuw vertrouwen.

Voor meer informatie en aanmeldingen: www.zomerindesoep.nl[l]