Bestuursleden tevreden over nieuwe terras opstelling.
Bestuursleden tevreden over nieuwe terras opstelling. van T

Trappistentrappers houden afstand

WERNHOUT - Trappistentrappers houden niet alleen afstand maar houden ook van lange afstand. In het prachtige Pinksterweekend zijn weer ongelooflijk veel mooie kilometers gemaakt.


Zomaar in je uppie, als duo of in een heel klein groepje hele mooie ritten rijden waarbij ook afstanden van 150 tot 200 km geen uitzondering waren. De racefiets, de mountainbike, gravelbike, alles kwam er aan te pas, het kon niet op. Wat wil je ook met drie dagen op rij ongekend mooi fietsweer.


Gemist
Dit wegseizoen zit er bijna voor de helft op en we hebben alle bijzondere ritten en evenementen moeten missen. De Oesterdamrit, Kiltunnel, viaductenrit, Scherpenheuvel, Kaplaarzenrit, allemaal voorbij.

De dubbele fietsdagen, die toch ook altijd leuk en mooi zijn om je groep te fietsen, zijn intussen ook passé. Alleen het dagje Limburg en onze befaamde tijdrit liggen nog voor ons maar dat zal hem dit jaar ook niet meer gaan worden.

Op de datum van de geplande tijdrit, 5 juli, heeft de feestcommissie echter voor een alternatief programma gezorgd, uiteraard geheel binnen de kaders van het RIVM. Een schrale troost voor al het gemis van de afgelopen maanden, maar wel een stap vooruit naar hoe het was, of is het een stap terug naar hoe het was?


Alternatief
Op 5 juli krijgen we door de commissie een combinatie voorgeschoteld van fietsen en barbecueën. Vertrek en aankomst bij café van T die inmiddels de deuren weer geopend heeft, zij het in van overheidswege opgedrongen beperkte mate. Bij dit ‘trappen en happen’ wordt het strakke regime van het RIVM gevolgd, meld je daarom snel aan want vol is vol.


Terras
Het was een warm weerzien met Nicole en Henry bij café van T op maandagmiddag om 12.00 uur en dat kan ook niet anders als het bijna dertig graden is. Maar we bedoelen natuurlijk vooral de sfeer en de hartelijkheid waarmee de Trappistentrappers onthaald werden op het ruim opgestelde en gezellig ingerichte terras na een maandenlange afwezigheid.

Weer iets om naar uit te kijken na een zondagse fietstocht. In de ochtend hadden onze bestuursleden het terras al even gecheckt en toonden zich uiterst tevreden.[l]