Inzamelingsactie museum De Weeghreyse in Zundert

ZUNDERT - Na enkele maanden vertraging zal het van Rijsbergen naar Zundert verhuisde museum De Weeghreyse op vrijdag 12 juni officieel worden geopend door Joyce Vermue, burgemeester van de gemeente Zundert. Vanaf zondag 14 juni om 14.00 uur is het museum open voor het publiek. Om het museum een financiële buffer te bezorgen, wordt een inzamelingsactie gehouden.


DOOR ADDO SPRANGERS


De Weegreyse is gevestigd langs de enige echte Napoleonsweg die Nederland kent. Een weg die voor de gemeente Zundert van grote historische waarde is. Het museum richt zich met een vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen op regionale geschiedenis, cultuurhistorie, kunst en cultuur. Het wordt volledig door vrijwilligers in stand gehouden en biedt een podium voor iedereen die interessante informatie heeft of een bijzondere collectie wil tonen. Vorig jaar mochten de vrijwilligers van De Weeghreyse de Cultuurprijs van de gemeente Zundert in ontvangst nemen.


Coronavertraging

De gedwongen verhuizing van het museum én een paar maanden ‘coronavertraging’ - aanvankelijk was het de bedoeling om het museum officieel te openen op 3 april - hebben voor De Weeghreyse zeker financiële gevolgen gehad . Daarom doet het museum een oproep aan iedereen die De Weeghreyse een warm hart toedraagt en mogelijk van hulp kan zijn. Wilt u het museum financieel steunen? De Kuyperstichting voor Cultuur en Historie, die het financiële beheer doet voor het museum, staat geregistreerd als ANBI. Daardoor zijn giften aftrekbaar voor de belastingen. Ook kleinere bedragen worden gewaardeerd. Wie zich aanmeldt als Vriend van De Kuyperstichting voor Cultuur en Historie, heeft voor een bedrag van 20 euro een jaar lang gratis entree in De Weeghreyse. Met het geld wil het museum eerst en vooral een kleine buffer opbouwen om toekomstige tijdelijke tentoonstellingen te kunnen realiseren. Surf voor meer informatie naar www.deweeghreyse.nl.[l]