Shantykoor Strawberry Sailor Singers tijdelijk voor anker

ZUNDERT - Het zou een prachtig shanty-seizoen worden met alleen al voor het zomerreces een record aantal van 10 optredens en festivals verspreid over heel Nederland. Dat was de verwachting tot de Corona-storm opstak.


Binnen drie weken waren alle grote evenementen afgelast en verplaatst naar 2021. Zelfs een historische bijdrage aan het bloemencorso viel in het water. Binnen repeteren wordt door zang- en muziekorganisaties afgeraden, tenminste tot 1 september.


Verlies

Uiteraard een ramp voor zingende en musicerende zeelui, maar vooral is het koor getroffen door het verlies van gitarist en solozanger Johan Nelemans als gevolg van corona.

Met zijn warme, unieke timbre, zijn toonvaste vertolkingen en zijn voortreffelijke mimiek was hij het lichtend voorbeeld van hoe je zangsolo’s op de planken moet brengen.

Zijn solo’s: met name Home from the sea (thema van de succesvolle viering van het 10 jarig bestaan in het Cultuurcentrum in Zundert), maar ook Whisky Johnny waaraan hij zijn naam ontleende, en, uiteraard niet te vergeten, Fiddlers Green ….Die zijn gewoon niet te vervangen door wie dan ook...


Geen repetities

Het is evident dat het koor nu alle voorzichtigheid in acht neemt; geen repetities dus, in ieder geval tot 1 september. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet en dus verheugen de sailors zich nu op het volgend seizoen. Immers, de uitnodigingen zijn blijven staan voor 2021. Als de storm wat is gaan liggen, zijn er wellicht nog enkele mogelijkheden voor optredens eind 2020.

Vóór die tijd gaan de leden nog zeker nog- op gepaste afstand bij elkaar komen om elkaar bij te staan. Daarbij zal, gezien de adviezen van deskundigen, uiteraard niet worden gezongen.


Nieuwe leden

Aanmonsteren kan ook nog steeds, zodat de bemanning straks nog completer aan de reizen kan beginnen. Dus zilte zanger, gitarist, violist of fluitist laat je op de rol zetten. Zie voor het reilen en zeilen de website www.strawberrysailorsingers.nl. Als U interesse heeft kunt u via deze website 1 van de bestuursleden mailen om vrijblijvend een repetitie bij te wonen.[l]