Start muzieklessen bij St. Cecilia

RIJSBERGEN - Inmiddels is St. Cecilia weer gestart met allerlei activiteiten. De muziekopleiding is begonnen met de individuele muzieklessen en lessen voor algemene muziekvorming. De jeugdband is inmiddels getransformeerd tot een “keuken” percussieband. En ook de drumband heeft de eerste repetitie gehad. De concertband kan met de voorbereidingen voor opstart aan de slag, maar nu eerst nog even thuisrepetitie. En ook zal de uitgestelde jaarvergadering binnenkort plaatsvinden.


Dus gelukkig zijn we weer (gedeeltelijk) aan de slag. En we hopen zo steeds weer meer te mogen doen. De lessen voor de jeugd zullen tot aan de zomervakantie plaatsvinden en vanaf 24 augustus gaan we weer starten.

Heb jij ook interesse om muziek te (leren) maken, dan is wellicht de muziekopleiding van St. Cecilia iets voor jou. Want het is leuk, gezellig en leerzaam om samen en alleen muziek te maken. Voor de leerlingen in groep 4 (vanaf 8 jaar) bieden we Algemene Muziek Vorming (AMV) lessen aan. Deze lessen worden in een groep (minimaal 6 personen) gegeven. In deze lessen leer je spelenderwijs de basis van muziek: zoals welke instrumenten er zijn, hoe maak je samen muziek en een start met notenleer.

Daarnaast bieden we ook individuele muzieklessen. Deze lessen worden wekelijks gegeven door bevoegde docenten. Je kunt kiezen uit verschillende instrumenten, zoals trompet, trombone, klarinet, dwarsfluit, saxofoon, slagwerk, bariton, hoorn en gitaar. Na ongeveer een jaar ben je zover dat je ook (naast) de lessen kan meespelen in de jeugdband. Want het is leuk om alleen muziek te maken, maar in een band spelen is nog veel leuker. En deze individuele lessen zijn ook heel leuk voor volwassenen. Als je eerst wilt ontdekken of dit iets voor je is, dan is er ook de mogelijkheid om een drietal proeflessen te volgen.

Heb je hierin interesse of vragen stuur dan een mail naar: opleiding@sintceciliarijsbergen.nl.[l]