Ontsteltenis bij duikteam na tragisch overlijden Rijsbergse coach

RIJSBERGEN - Ook Duikteam Dusky heeft met ontsteltenis kennis genomen van het overlijden van Jan Vermeeren uit Rijsbergen. Hij overleed zondag toen hij onwel werd.


DOOR PETER HOUTEPEN


Vermeeren, die bij Dusky, duikcoach was, was zondag samen met een mede-duikcoach van de vereniging aan het duiken bij De Vuilbak in Scherpenisse op het eiland Tholen. Aan het eind daarvan, toen hij uit het water kwam, werd de inwoner van Rijsbergen onwel. Zijn mede-duikcoach, een voorbijganger en later ook de opgeroepen hulpdiensten hebben nog getracht om hem te reanimeren, maar tevergeefs.


Zeer ervaren

Volgens Duikteam Dusky was Jan Vermeeren een zeer ervaren duiker. Hij had veel duikplaatsen over de hele wereld bezocht, zo staat te lezen in een in memoriam op de website. 'Hij genoot sinds kort van zijn pensioen en had nog veel duikvakanties met zijn vrouw, zijn kinderen en kleinkinderen op de agenda staan. Helaas versperde corona een reeds geplande duikreis naar Egypte, maar zo optimistisch als Jan was liet hij zich hierdoor niet uit het veld slaan en dook hij zo snel als het weer kon in de Zeeuwse wateren, in de hoop dat ze snel naar Egypte konden gaan.' Jan Vermeeren is 65 jaar geworden.[l]