Cees Foesenek wint eerste duivenvlucht 2020

ZUNDERT - Ook de duivensport ondervond bij de start van het seizoen 2020 hinder van de coronapandemie. Natuurlijk is de duivensport een van de dingen die ver achter de belangen van onze gezondheid aanlopen, dus alle begrip voor het uitstel van de start van het seizoen wat onder normale omstandigheden gebeurt zo zijn op de zaterdag voor Pasen.


De laatste weken zijn er een aantal trainingsvluchten geweest. Omdat we geen toestemming kregen om in België te lossen is er een aantal keren naar het oosten gereden en toen we wel door België mochten rijden werd er op 6 juni gelost in Noord- Frankrijk.

Het teruglopende aantal duivenliefhebbers heeft er voor gezorgd dat er van de aanvankelijk 4 verenigingen binnen de gemeente Zundert en nu nog 2 over zijn. De ene vereniging is thuis in ‘t Zonneke in Zundert en de andere vereniging in Rijsbergen bij Charlie van Jan van Keeje (Buitenlust).

Naast het spel in eigen vereniging neemt men het op tegen de andere vereniging in de gemeente Zundert. Verder is er het spel van W&O (Willibrord en Omgeving), Rayon 3 én het spel op het Brabant 2000 niveau. Ook zijn er dit jaar een aantal vluchten waarop de drie zuidelijke provincies het tegen elkaar opnemen.

Uitslagen
Afgelopen zaterdag vlogen de duiven hun eerste prijsvlucht vanuit Peronne in Frankrijk, gelegen voor de winnende duif op iets meer dan 204 km. De snelste duif van het 1353 grote Zundertse peloton zat bij Cees Foesenek. De winnaar kwam tot een snelheid van 1478,8 meter per minuut. Cees kwam tot 50% prijs en in de top 20 was ook de 12e prijs voor hem. Fer Dictus had er 14 van de 21 op de uitslag met daarbij de prijzen 2 en 8.

André Gommers pakte zijn 1e getekende voorop, hij werd 3e, 5e, 14e en 20e. Met de prijzen 4, 7, 16 en 19 had Leon Kools er 4 in de kop van de uitslag. Hij kreeg de bovenste van de lijst als eerste thuis en hij kwam tot bijna 50% prijs. Ook André Smits kreeg ze goed naar huis, voor hem ook 50% prijs en daarbij zaten de 6e, 9e, 13e en 17e plaats op de uitslag. Wim Antens werd 10e, Cees van Aert 11e, Cor van den Broek 15e en Toon Roks 18e.[l]