Prachtige route over de Oesterdam. FOTO TT
Prachtige route over de Oesterdam. FOTO TT TT

Trappistentrappers richting Zeeland

WERNHOUT - Het was fantastisch fietsweer op zondag en dat zien ze graag bij de Trappistentrappers. Door de niet al te straffe westenwind was Zeeland weer de plek bij uitstek om een rit te fietsen.


Als we zeggen Zeeland dan bedoelen we vaak de Oesterdam, niet alleen een prachtige route om te rijden maar vanuit Wernhout ook nog goed te behappen met om en nabij de 100 km. Heerlijk fietsen langs het water, de zilte zeelucht en het gekrijs van zeemeeuwen. Een rit die nooit verveelt en altijd anders is, zo is het eb, dan is het vloed en soms ergens tussenin. Zij die de voorkeur gaven aan wind in de rug reden van noord naar zuid, dan ging je bij Tholen de dam op. Reed je andersom dan had je op de dam meer wind tegen en was het wat zwaarder maar nog steeds goed om te doen.


Kilometervreters
Diverse groepen en groepjes reden niet alleen hele mooie maar ook bovengemiddeld lange ritten. Je bent er eens mee weg, aldus een van de deelnemers na bijna vijf uur op de fiets.
Niet iedereen koos daarbij voor de Oesterdam, een groepje van vier liet vanaf Woensdrecht de dam rechts liggen, plakte er een ruime bocht bij aan om via Neeltje Jans, de Grevelingendam en het Hellegatsplein met 205 km op de teller weer thuis te komen. Een knap staaltje fietswerk, zelfs voor een Trappistentrapper. Dat geldt ook voor de mannen die eerst de Kiltunnel en de Philipsdam pakten voordat ze de Oesterdam overgingen en daarmee een rit van 160 km op Strava konden bijschrijven. Ook een aantal MTB-ers liet zich niet onbetuigd met een retourtje naar mountainbike parcours de Kragge en het Halsterse buitengebied, goed voor ruim 100 km.
En alsof het afgesproken werk was eindigden nagenoeg alle ritten, lang en kort, op het terras bij café van T in Wernhout.


Clubblad
In een tijd dat de hele verenigingsleven is lamgelegd is het niet eenvoudig om voldoende copy voor het clubblad te vinden. Daarom een verzoek aan alle leden om je spannende avonturen en belevenissen, interessante of leuke ervaringen, wetenswaardigheden en wat al niet meer (vooral als het over fietsen gaat) op papier te zetten en te sturen naar een van de redactieleden. Kunnen die weer een leuk clubblad in elkaar zetten.


Volgend weekend
Met vooruitzichten van temperaturen boven normaal en weinig kans op regen kijken we alweer uit naar komend weekend. Daar zitten vast weer heel wat mooie ritten aan te komen.[l]