Dancing ’t Bootje mag eindelijk weer open

RIJSBERGEN - Gerard Boot eigenaar van dancing ‘t Bootje is opgelucht: Minister-President Rutte bevestigt waar de ruim 3000 dansondernemers al weken op hoopten: er mag weer gedanst worden! Een grote opluchting voor de sector en voor de 1,4 miljoen hobbymatig dansende Nederlanders.



Is alles dan weer normaal? De afgelopen maanden was er geen dansen. De danssector bood het Basisprotocol Dans aan op Het Binnenhof, zelfs kamervragen gesteld over een gefaseerde heropening danssector. Toen bleek dat de lockdown nog veel langer ging duren, zat de schrik er wel in. Hoe lang gaat dit duren? Blijven mijn dansers nog terugkomen? Gelukkig kon ik mijn vragen kwijt bij Dansondernemers Nederland. Zij hebben in deze periode een alliantie opgericht om vanuit de danswereld met de overheid te kunnen onderhandelen en om andere ondernemers te helpen.” Maar vanaf 1 juli kan er weer gedanst worden onder veilige omstandigheden en onder voorwaarden. Een van de veilige manieren is het dragen van het polsbandje Palda Guard. Een moderne manier dat aangeeft wanneer je in de 1,5 meter gaat komen. Want gezondheid is en blijft belangrijk. In het Basisprotocol Dans is rekening gehouden met alle nieuwe richtlijnen van de overheid. “Het enige virus waar we onze dansers mee besmetten is het dansvirus. Dat is gelukkig goed voor de gezondheid en de gezelligheid. In principe dient iedereen anderhalve meter afstand te houden.”


Start
Wij starten op vrijdagavond 3 juli en zaterdagavond 4 juli in Koutershof. Daarna iedere week op vrijdag en zaterdag. Vooraf reserveren want vol is vol.[n]