Bestuurswisseling Parc Wernhoutsburg

WERNHOUT - Parc Wernhoutsburg (voorheen Parc Patersven) heeft met ingang van 1 juli 2020 een nieuw bestuur.


De Vereniging van Eigenaren van het park koos de nieuwe bestuursleden al in februari van dit jaar, nadat de twee zittende bestuurders – Fred de Bruijn en Jack Polderman De Jong – hun aftreden hadden aangekondigd. Nadat zij de parkbelangen, aanvankelijk samen met Harry Damen, respectievelijk 8 en 10 jaar hadden gediend, vonden zij het tijd om ‘het stokje over te dragen’.

Hun bestuursperiode wordt gekenmerkt door een moeizaam traject van procedures om voor het park een zogenoemde dubbelbestemming te verkrijgen.

Al hun inspanningen hiertoe werden uiteindelijk in 2016 beloond met een positieve uitspraak van de Raad van State.


Hernieuwde energie

De erkenning als dubbelbestemming gaf de parkgemeenschap hernieuwde energie om samen met de gemeente Zundert de wegen en de brandvoorzieningen, als ook de in- en uitgang van het park te vernieuwen. Het kreeg daardoor meer het karakter van een woonwijk.


Overdracht

In de afgelopen vier maanden, hebben het aftredend en aantredend bestuur gewerkt aan de overdracht van kennis en kunde. Het nieuwe bestuur is als volgt samengesteld: mevrouw mr. drs. Ria Huisman (voorzitter), mevrouw Christa Graafland (lid) en de heren Maurice Geuskens (secretaris), Martin Sissing (penningmeester) en Rob van der Made (lid). Alle bestuursleden zijn woonachtig op het park, sommigen al langere tijd, anderen sinds kort.[n]