Duif van Cor van den Broek vliegt ruim 109 km per uur

ZUNDERT - Ook dit weekend hadden de duiven de wind recht van achteren en kwamen er weer snelheden voor van ruim boven de 100 km per uur. Op zaterdag was de lossing vanuit Roye uitgesteld en op zondag kon er pas om kwart voor drie gelost worden.


Twee uur en zeven minuten na de lossing viel bij Cor van den Broek de snelst duif van het konvooi van 564 Zundertse duiven op het hok.

Voor deze duif al weer de 4e prijs op 4 keer inmanden.

Ook in het samenspel W&O, tegen 1247 duiven had Cor de snelste en de eerst vijf plaatsen in dit concours waren voor duivenliefhebbers uit Zundert.


Succesvolle samen kweek

De grijze jaarling doffer, die won, is vorig jaar gekweekt uit duiven van Rinus Verpalen. Toen Rinus stopte en naar De Willaert ging verhuisden zijn duiven naar Achtmaal en daar op het hok is er een succesvolle samen kweek tussen eigen duiven en duiven van Rinus ontstaan. Jammer is het dat deze duif slecht binnenkomt en daardoor al vroege prijzen heeft verzeten. Met succes speelt Cor zijn duiven op totaal weduwschap én ook deze was Rinus naar Achtmaal gekomen om duiven te letten.


'Winnaar vloog 1823 meter per minuut'


De winnaar van Cor vloog 1823 meter per minuut en ook de 8e prijs in de top 10 is voor Cor. De 2e en 3e plaats op het erepodium waren voor Piet Kiewit en Wim Antens.

Deze week gaat het jonge duivenspel van start met enkele opleervluchten.[n]