10 signalen kaart dementie

De Werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente Zundert heeft een 10 signalen kaart ontwikkeld.

Op deze kaart ziet u de 10 meest voorkomende signalen van dementie kort en duidelijk omschreven. Het is een handige en overzichtelijke kaart om iemand met dementie te kunnen herkennen.


Ook staan er omgangstips op de kaart. Als u iemand kent of tegenkomt en u herkent een of meerdere signalen dan kunt u de tips proberen toe te passen om iemand te helpen als deze het nodig heeft.


Ook kunt u voor vragen of als u zich zorgen maakt om deze persoon, contact opnemen met Stichting Welzijn Zundert (SWZ) 076-597 2200 of info@swzundert.nl. Of neem contact op met uw huisarts.

De 10 signalen kaart zal in verschillende locaties in de gemeente Zundert verspreid worden. Denk bijvoorbeeld aan de Welborg, de bibliotheek Rijsbergen, huiskamers van SWZ, de Vraagwinkel.

De 10 meest voorkomende signalen zijn: vergeetachtigheid, problemen met dagelijkse handelingen, vergissingen met tijd en plaats, taalproblemen, kwijtraken van spullen, slecht beoordelingsvermogen, terugtrekken uit sociale activiteiten, veranderingen in het gedrag en karakter, onrust en problemen met zien.


Kijk ook op samendementievriendelijk.nl of Alzheimer-Nederland.nl voor meer informatie.