De locatie aan de Molenstraat waar straks appartementen worden gerealiseerd. FOTO ADDO SPRANGERS
De locatie aan de Molenstraat waar straks appartementen worden gerealiseerd. FOTO ADDO SPRANGERS Foto: Addo Sprangers

Appartementen op voormalige locatie Jacobs Mode

ZUNDERT - Het Zundertse college heeft afgelopen week ingestemd met het voorlopig ontwerp voor de herontwikkeling van de locaties Molenstraat 23 en 25-27, waar voorheen Jacobs Mode was gevestigd. Het plan bestaat uit twee woningen en zeventien appartementen, waarvan acht sociale huurappartementen.


DOOR ADDO SPRANGERS


Het ‘pand Jacobs Mode’ staat al tien jaar leeg. Eind 2019 diende projectontwikkelaar Somnium Real Estate een voorstel in voor de herontwikkeling van dit pand. Het college heeft het voorlopige ontwerp stedenbouwkundig plan afgelopen week goedgekeurd. Het plan bestaat uit zeventien appartementen, waarvan vijftien appartementen op de locatie Molenstraat 25-27 (‘pand Jacobs Mode’): zeven koopappartementen en acht sociale huurappartementen. In het monumentale pand aan de Molenstraat 23 komt een boven- en benedenwoning, en in de aanbouw aan de achterkant komen twee koopappartementen.


Sociale woningen

De Gemeente Zundert wil een gevarieerd woningaanbod met koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen. Door de locatie ‘Jacobs Mode’ aan de Molenstraat 25-27 tegelijk met het naastgelegen pand aan de Molenstraat 23 te ontwikkelen, is het gelukt om sociale huurwoningen te realiseren. Hierover hebben Thuisvester en de projectontwikkelaar Somnium Real Estate reeds een principeakkoord bereikt. Het voorlopige ontwerp wijkt af van het voorstel van 12 november 2019. In het begin zou er een winkelruimte komen in het ‘pand Jacobs Mode’. In het ontwerp dat er nu ligt, is er alleen ruimte voor appartementen. Zowel aan de kant van de Molenstraat als aan de Heerdgang komen straks appartementen die beide een volwaardige stedenbouwkundige voorkant nodig hebben én goed moeten aansluiten op het Nonnekeshof. Dit kan alleen als er geen winkel is. De winkel moet namelijk via het magazijn aan de achterkant, de Heerdgang, bevoorraad worden. De Ondernemersvereniging Centrum Zundert (OZC) heeft ook positief gereageerd om hier een woonbestemming te maken. De volgende stap is het maken van een definitief stedenbouwkundig plan en een ontwerp bestemmingsplan. Naar verwachting liggen deze plannen in het laatste kwartaal van 2020 ter inzage in het Raadhuis.[n]