Verhaard en Vermonden winnen zware vluchten

ZUNDERT - Afgelopen zaterdag werd de voorlaatste dagfondvlucht gevlogen vanuit Issoudun. Het werd een loodzware vlucht met lage snelheden veroorzaakt door de wind en de dikke bewolking.


Ook de jonge duiven hadden het zwaar op hun wedstrijd vanuit Niergies en ’s avonds waren ze niet allemaal thuis, gelukkig viel het weer op zondag mee zodat er nog wat nakomers waren. Een vermelding verdient ook de prestatie van de duiven van de Gebr. Maas en Zn op Barcelona.

Uitslagen

Issoudun: In 2017 kweekte Adrie Verhaard uit een zoon van zijn befaamde ‘Contador’ en een duivin rechtstreeks van Gerard van Hassel een beloftevolle doffer. Afgelopen zaterdag vloog deze duif vanuit het op 536,8 kilometer gelegen Issoudun in de Regio Zundert tegen 228 concurrenten de 1e prijs. De winnaar kwam tot 1198,1 meter per minuut en hing na om half negen gelost te zijn om 2 minuten voor 4’ ‘s middags boven zijn hok. Het was de 2e getekende van Adrie en omdat zijn 1e getekende 6e werd een pak punten voor het kampioenschap. Dré Gommers werd met zijn 1e getekende 2e en André Smits 3e (10 van de 18 op de uitslag).

Niergies: Er verschenen 1407 in 2020 gekweekte regioduiven aan de start in het in Noord Frankrijk gelegen Niergies. Piet Vermonden, dit seizoen al goed op dreef met de oude duiven, had de snelste van de Gemeente Zundert. Zijn winnende duif kwam tot een snelheid van 1397,3 meter per minuut over de bijna 185 km. Piet had er 24 van de 47 ingemande jonge duiven op de uitslag. De jonge doffer zat op eieren en kent een goede afstamming. De moeder won vorig jaar de 1e van Sens in de Regio en de vader is uit de dromerlijn van Piet. De dromer die door de roofvogel zo is toegetakeld dat hij niet meer gespeeld kan worden geeft nog wel goede jongen. Ook bij Cor van den Broek kwamen zijn jongen geweldig goed naar huis. Hij pakte de prijzen 2 en 3 en Cor had 50% prijs.

Barcelona: Afgelopen vrijdag werden in Barcelona de duiven voor een van de zwaarste overnachtvluchten vanuit deze Spaanse stad gelost. De Gebr. Maas en Zn wonnen de 5e prijs nationaal en de 8e prijs internationaal. De Goldrush Farm van deze duivenliefhebbers staat op 1167,8 km van de losplaats vandaan en na daar op vrijdag om 8.50 uur gelost te zijn viel de duif zaterdagmiddag om 15 minuten over 4 op de klep aan de Prof. van de Hoevenstraat. Na aftrek van de neutralisatietijd kwam de duif van Maas tot een snelheid van 803 meter pet minuut. Naast deze kopprijs wonnen ze 5 prijzen bij de eerste 130 duiven op de uitslag.[n]