Blijf alert op woning-
inbraken

ZUNDERT - Langzaam ‘herstelt’ de criminaliteit van een ‘coronadip’. In onze gemeente zijn de cijfers positief, maar Buurtpreventie Zundert waarschuwt: blijf alert, elke inbraak is er één te veel.


Uit landelijk onderzoek blijkt dat slechts 2% van de Nederlanders zich zorgen maakt over de veiligheid van hun woning. Terwijl de politie zich opmaakt voor een inbraakgolf in de zomermaanden.


Voorkom woninginbraken

Door Corona is de zomervakantie anders dan we gewend zijn, maar toch zoeken veel inwoners even een andere omgeving op. Dit is interessant voor inbrekers. Maak daarom de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk met de volgende 10 tips:

1. Zeg niet dat je niet thuis bent.

2. Zorg dat je huis er bewoond uit ziet.

3. Laat geen post liggen, vraag iemand of ze dit ophalen.

4. Sluit alle ramen en deuren goed af.

5. Zorg dat je huis goed zichtbaar is vanaf de weg, knip je heg en houd je gordijnen open.

6. Vraag of de buren hun auto op jouw oprit parkeren.

7. Berg kostbare spullen goed op.

8. Vraag Buurtpreventie een extra oogje in het zeil te houden.

9. Stel je buitenlamp in op beweging.

10. Plaats geen berichten over je vakantie online als nog niet terug bent.

‘De moderne crimineel doet zijn zaken via het toetsenbord’, aldus oud-korpschef Erik Akerboom. Er is een stijgende lijn te zien in hackers, online-oplichterij en WhatsAppfraude. Om onze inwoners voor te lichten over deze gevaren, organiseert Buurtpreventie Zundert een thema-avond Cybercrime. Presentator is Peter Lahousse, de cyberman van Zeeland-West-Brabant. Informatie over het tijdstip en de locatie volgt.[n]