Atletiekvereniging DJA draait warm met thuiswedstrijd

ZUNDERT - Ook DJA heeft haar sportzomer door de uitbraak van het Corona-virus en de maatregelen daaromtrent, grotendeels in het water zien vallen.


Met het wegvallen van de zomercompetities en verschillende (nationale) kampioenschappen, alsmede de tijdelijke verplichte sluiting van de accommodatie aan de Akkermolen, moesten de atleten en vele vrijwilligers van de atletiekvereniging even wennen aan die onverwachte vrije tijd. Maar gelukkig kon na enkele weken toch al weer gestart worden met trainen en zijn inmiddels ook al weer een aantal wedstrijden georganiseerd in het land.


Weer wedstrijd in clubverband

Vandaag (zaterdag 15 augustus) maakt ook DJA zich op voor de organisatie van weer eens een wedstrijd in clubverband en met inmiddels de voor steeds meer mensen bekende Corona-maatregelen.

De leden van de Zundertse vereniging blijken zichtbaar gemotiveerd om zich weer eens te testen en nemen massaal deel aan het gevarieerde programma dat de organisatie heeft weggezet.


Indrukwekkende prestaties

We zien vandaag mooie atletiek met een aantal indrukwekkende prestaties.

Op de sprintnummers worden hoge snelheden bereikt, bij de werpnummers laat een aantal atleten zien heel veel gevoel te hebben voor het werpen van een speer of discus en ook bij de langere loopnummers worden ondanks de warmte persoonlijke records gebroken.

Er worden zelfs enkele (officieuze) clubrecords verbroken, waarvan het clubrecord bij het kogelstoten voor D-meisjes het meest in het oog springt; met 10,50 meter verbreekt Joni Braspenning een 34 jaar oud clubrecord!

En passant weet deze atlete ook het clubrecord bij het discuswerpen scherper te zetten.


Back on track

Terugkijkend een topdag voor atleten, toeschouwers en de vele vrijwilligers die zich weer in hebben gezet om deze wedstrijd mogelijk te maken en zichtbaar hunkerden naar het gevoel van toeleven en beleven van een ouderwetse wedstrijddag. DJA is weer "back on track"![n]