Overwinningen voor duiven van Smits en Foesenek

ZUNDERT - Afgelopen weekend stonden er drie vluchten op het programma voor de duiven. De dagfondduiven vlogen vanuit La Souterraine, de jonge duiven van 2020 vanuit Morlincourt.


De overnachtduiven konden pas op zaterdag gelost worden in Bergerac vanwege de weersomstandigheden op de vlieglijn en bij het schrijven van dit artikel was de uitslag nog niet bekend.

Morlincourt 1285 duiven: Gekweekt uit een duif van Rinus Verpalen x een duif van Anton van de Born, vloog een jonge duif van Cees Foesenek de 1e prijs. Waarschijnlijk is deze duif op de eerste verliefdheid met spoed naar huis gevlogen. Bij Cees kunnen de jonge duiven naar hartenlust met elkaar scharrelen want ze zitten de hele week gewoon bij elkaar. De winnende duif vloog de 235,2 km met een snelheid van 1493 meter per minuut. Cees won 50% prijs. De 2e prijs was voor Frans Pemen en zijn kleinzoon en de 3e prijs viel op het hok van Fer Dictus.

La Souterraine 152 duiven: De laatste dagfond van het seizoen 2020. De 1e en 2e prijs vielen op het hok van André en Marian Smits. De winnende duif heeft dit duivenkoppel als ei gekregen van Arjan Klijs en op de vorige dagfondvlucht was hij ook al vroeg want toen was het de 2e duif op hun hok. De 2e prijs is een jong van de derde ronde 2019, een lichting die het erg goed doet bij André en Marian. De winnende duif vloog de 624,6 km met een snelheid van 1303 meter per minuut. De 3e prijs was voor André Gommers.

Piet Vermonden is aan een sterk seizoen bezig wat hem in de eigen vereniging, in de Regio Zundert en in het samenspel van W&O zowel het hok- als het duifkampioenschap opleverde.

I.v.m. het ingekorte seizoen zijn de anders afzonderlijke speldisciplines vitesse en midfond samengevoegd.[n]