Speciale editie van Café Brein Zundert

ZUNDERT - Donderdag 27 augustus is het weer de vierde donderdag van de maand en dat betekent dat dan Café Brein Zundert weer plaats zal vinden. Deze keer wordt het een speciale editie en daar zijn verschillende redenen voor.


Op de eerste plaats kan de bijeenkomst niet zoals gewoonlijk plaatsvinden in Brasserie Proeftijd omdat de beschikbare ruimte daar te beperkt is om helemaal rekening te kunnen houden met de RIVM-richtlijnen, met name ten aanzien van de 1,5 meter afstand. Ook het terras biedt hiervoor te weinig mogelijkheden.

De initiatiefgroep zoekt vanwege de huidige omstandigheden dan ook voor activiteiten van Café Brein die in de buitenlucht kunnen plaatsvinden, waarbij gegarandeerd, om alle risico's te vermijden, de 1,5 meter regel in acht kan worden genomen.


Maria Labyrint

Vandaar dat de initiatiefgroep besloten heeft om volgende week iets bijzonders te gaan doen waarbij wel aan de voorgeschreven regels voldaan kan worden. Café Brein gaat dan op bezoek bij het Maria Labyrint aan de Weimerstraat 5 in Wernhout. Daar worden de Café Brein bezoekers de 27e om 15.00 uur verwacht en wordt de groep ontvangen met een welkomstdrankje en -woordje. Het Wernhoutse labyrint is geïnspireerd op het labyrint in de kathedraal van Chartres. Het is gemaakt van natuursteen als graniet en marmer en is omgeven door een fraaie groene sfeer. Tijdens het lopen in het labyrint krijg je een bijzonder contact met de natuur, de zon en de wind. Veelal zorgt het lopen door het labyrint voor een bewustwording en inzichten over het eigen levenspad. Tegenover het labyrint kan het mooie bomenlaantje worden bezocht met de prachtige sequoiadendron-bomen.


Korte lezing

De initiatiefgroep van Café Brein denkt en hoopt met het aanbieden van dit bezoek en deze ervaring de bezoekers van Café Brein een specifieke en niet te vergeten ervaring mee te geven. De heer Jan Mouws, mede-eigenaar van het labyrint, zal de bezoekers in een korte lezing meer vertellen over de opzet en gedachten achter het door hem en zijn broer gemaakte labyrint.

De bezoekers worden gevraagd op eigen gelegenheid naar de Weimerstraat te komen. Mocht dat niet lukken dan kan er iets geregeld worden. Men dient zich dan te melden via info@cafebreinzundert.nl.


Geen maandelijkse bijeenkomsten

Zolang de corona-crisis nog zal aanhouden ziet de initiatiefgroep van Café Brein af van het organiseren van de maandelijkse bijeenkomsten op de oude gebruikelijke manier. Enkel indien er binnen- of buitenruimte gevonden worden die de mogelijkheid van de 1,5 meter afstand gegarandeerd mogelijk maakt, zullen de bijeenkomsten doorgaan. Ook als de weersomstandigheden te extreem zijn wordt afgezien van de bijeenkomsten. De doelgroep van Café Brein vormt een te groot risico om soepel met de RIVM-richtlijnen om te gaan. Vandaar dat de initiatiefgroep gemeend heeft deze stappen te moeten zetten.

De bezoekers van Café Brein zullen via e-mail zo veel als kan over de situatie worden geïnformeerd en ook de website www.cafebreinzundert.nl zal steeds de actuele informatie vermelden.

Maar vooralsnog is iedereen die tot de doelgroep van Café Brein kan worden gerekend volgende week welkom bij het Maria Labyrint aan de Weimerstraat 5 in Wernhout. Voor meer info zie ook www.maria-labyrint.nl.

Café Brein kan bezocht worden door mensen met een niet aangeboren hersenletsel(NAH), hun familieleden en verzorgende en verder iedereen die zich bij dit onderwerp betrokken voelt.[n]