Trappistentrapper dames maken van fietsen een feestje. FOTO ANITA VAN AERT
Trappistentrapper dames maken van fietsen een feestje. FOTO ANITA VAN AERT Anita van Aert

Trappistentrappers blijven in eigen land

WERNHOUT - We hebben weer een heftige week achter de rug met de aanhoudende hittegolf gevolgd door helse onweersbuien, tumultueus verlopen wielerklassiekers en helaas weer toenemende Corona besmettingen.


Fietsen op vakantie in het buitenland zit er dit jaar niet in maar er worden zeker niet minder kilometers gemaakt. Zeeland is favoriet voor de vele lange trainingsritten. Ook afgelopen week kon je nog best fietsen als je ’s morgens op tijd vertrok en voor de ergste warmte weer terug was.

Een enkeling waagde nog een ritje in de verzengende middaghitte maar dat was eigenlijk niet om te doen, de schroeiplekken in je broek.


Weer volop wielrennen op tv

Leuk dat er eindelijk weer volop wielrennen is op tv, we hebben nog heel wat in te halen.

Het gaat echter niet zonder slag of stoot, heel veel pech voor de favorieten van Jumbo-Visma en wat te denken van Remco Evenepoel die in een spectaculaire afdaling zomaar over de reling kieperde.

We rijden zelf natuurlijk ook wel eens van een viaduct af, dus ja dan komt het wel erg dichtbij allemaal.


Zondagsritten
Zoals wel vaker dit jaar zat het tempo er bij de A groep meteen al goed in. Na wat draaien en keren bij Willemstad, het kwijtraken van de bus in Klundert en een paar kilometer achter enkele landbouwvoertuigen in de polders bij Standdaarbuiten liep het gemiddelde echter alweer lekker terug. De zware inspanning van vrijdag, waarop ze een rondje Zeelandbrug reden, zal daar wellicht ook wel debet aan zijn geweest.

De A groep reed 100 km en telde 14 man waaronder een gastrijder.

Met zowat 30 man reed de B groep, in twee groepen gesplitst, een 108 km lange ronde Lage Zwaluwe. Een prima rit met weliswaar twee lekke banden maar toch heel lekker gefietst, en daar gaat het om.

De C groep kwam ook dik tevreden weer terug in Wernhout. Zij fietsten met 23 man een 102 km lange ronde met als verste punt Zevenbergen. Halverwege een drinkpauze maar verder geen oponthoud gehad.
Ook de D groep reed, met 10 man, een stevige ronde. Een foutloze rit van 100 km om Dinteloord, iets meer dan gepland omdat ze niet door België wilde rijden. Het was een mannen aangelegenheid deze keer, de dames reden een eigen rondje.


Sara was erbij
De Trappistentrapper dames hadden namelijk nog een ‘Sara’ feestje tegoed uit de tijd dat we nog stevig onder de knoet van Corona zaten.

Zondag was een uitgelezen dag daarvoor.

Er werd een leuk rondje Lage Zwaluwe gefietst met een koffie-en-fris pauze halverwege en een lekkere lunch na afloop bij de jarige thuis. Fietsen kan echt een feestje zijn.


Programma
Zondagochtend 23 augustus om 8.30 uur staat Ferdinand Lakens bij café van T als rituitzetter voor de A groep.

Martijn Elst staat op de lijst als rituitzetter voor de B groep en ook deze groep vertrekt om 8.30 uur.

De C en D groep vertrekken om 9.00 uur met respectievelijk Ad Struijs en Ada Aernouts als rituitzetter.

Van alle groepen wordt verwacht dat ze binnen onze landsgrenzen blijven.[n]