FOTO TESS MUTSTERS
FOTO TESS MUTSTERS Foto: Tess Mutsters

Marlou Machielse werkt inmiddels al ongeveer acht jaar bij de Sint Jozefschool in Wernhout. Ze geeft les aan groep zes en ze is blij dat het nieuwe schooljaar weer gewoon kan beginnen.

‘Toen corona om de hoek kwam kijken, was dat wel even slikken. Ik dacht: oh mijn god, en nu dan? We hebben toen heel snel ingegrepen en ik denk dat dat wel goed is gegaan. We zagen het natuurlijk ook al wel aankomen. Ik vind het contact met mijn kinderen enorm belangrijk, dus ze hadden allemaal mijn nummer, zodat ze me altijd konden bereiken. Daarbij videobelden we minimaal twee keer per week’, vertelt Machielse. De kinderen kregen een werkkaart mee naar huis, waar per dag het huiswerk op stond wat ze moesten doen. Kinderen bij wie thuis een tekort aan computers was konden tijdelijk een chromebook van school lenen.


Regels

Nu het nieuwe schooljaar is begonnen is Machielse vooral opgelucht, maar corona is nog lang niet voorbij en daar zijn ze zich op school maar al te bewust van. ‘Ik ben enorm blij dat we weer kunnen beginnen en dat ik de kinderen weer gewoon les kan geven. We hebben natuurlijk wel wat regels opgesteld. Zo moeten de kinderen bij binnenkomst en voor en na de pauzes hun handen wassen. Ook mogen er nog geen ouders het gebouw binnenkomen.’ [n]

TEKST TESS MUTSTERS