Fancy Fair weekend Rijsbergen afgelast wegens corona

RIJSBERGEN - Vanwege het coronavirus gaat ook het Fancy Fair Feestweekend niet door. Dit geldt voor alle activiteiten die gepland stonden in het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 oktober van dit jaar.


Vanaf januari is het bestuur al begonnen een programma rond te krijgen. Voor de zondag was dit al helemaal rond. Het vertrouwen was er dat het evenement van 2019 minstens geëvenaard zou gaan worden.

Tot in februari de eerste berichten binnenkwamen dat ook in Nederland het coronavirus aanwezig was. De wereld stond compleet op zijn kop. Vele evenementen moesten worden afgelast.

Het besluit om de Truckersrit dit jaar niet te organiseren was al genomen in juni. Dit in overleg met de Chauffeursvereniging ‘dun Platte Band’ uit onze gemeente en Amarant.


Risico
Even was er een opleving en werden de landelijke maatregelen versoepeld en hoopten we op één of andere manier toch de rest van ons feestweekend te kunnen organiseren. Maar bij de laatste vergadering van ons bestuur, maandag 3 augustus jl. is het duidelijk dat het virus nog niet weg is en het risico op verspreiding weer is toegenomen.

Er zijn nog enkele mogelijkheden bekeken om het evenement op een andere manier te organiseren. Gebruik makend van hulpmiddel planvorming evenementenvergunning van de gemeente Zundert. Toch is het bestuur tot de conclusie gekomen dat het risico te groot is.

Wij denken aan onze vele vrijwilligers die vanaf woensdag de handjes uit mouwen steken. Ook uiteraard aan het publiek en artiesten. Een ding is wel duidelijk ‘’Gezondheid boven alles’’ .

Hoe begrijpelijk de regels ook zijn het is toch een grote teleurstelling dat het evenement niet doorgaat.

De meerijders tijdens de Truckersrit die de rit van het jaar beleven moeten dit gaan missen dit jaar. Ook uiteraard de goede doelen die wij ieder jaar steunen. Ook zijn onze gedachten bij diegene waar het coronavirus heeft toegeslagen wat de gezondheid betreft.

Ook wensen wij de bedrijven en zelfstandige heel veel sterkte in deze onzekere tijd.[n]