Tropische Zeelandrit voor rijders van RTC Zundert

ZUNDERT - Woensdag was een van de laatste tropische dagen. Toch waren er nog 14 sportievelingen die het aandurfden om de traditionele Zeelandrit te fietsen, waaronder 2 dames.


Met een eerste koffiestop in Oude Tonge ging het via de Zeeelandbrug naar de tweede iets meer uitgebreide stop in Yerseke. Daarna terug naar Zundert. Bij aankomst kon men een dikke 185 km. bijschrijven op de gereden kilometers. De voor Zeeland gewoonlijke wind was geen beletsel voor een zeer geslaagde rit waarbij Jan Bruijns, welke de volgauto van De Snep bestuurde, niet in actie hoefde te komen voor pechgevallen.

Zondag waren er andere weersomstandigheden te noteren waarbij opgemerkt kan worden dat niet alle groepen met een bui hadden af te rekenen.

Zo reed de A groep een rit met 7 man met als verste punt Waarde in Zeeland. Zij konden het drooghouden en hebben in Woensdrecht hun koffiestop gehouden.

De B groep heeft met 10 man, waaronder een nieuw lid, de rit naar Steenbergen-Moerstraten gereden met als koffiestop De Lindehof. Zij werden wel getrakteerd op een buitje in de buurt van Bergen op Zoom.

Ook de C groep met 8 man actief werden in Nispen al geconfronteerd met een regenbui en besloten maar dan al daar hun koffiepauze te houden. De rit werd vervolgd via Schijf daarna steeds door het buitengebied naar Rijsbergen en vervolgens naar huis.

Voor zondag staat voor de A groep Rondje Tholen op het programma. Het vertrekuur is vanwege de afstand al om 07.30 uur vanaf De Valk in Wernhout. De B groep vertrekt ook hier om 08.00 uur met als bestemming Gilze. De C groep vertrekt ook hier om 08.30 uur met nog een af te spreken bestemming.[n]