Overwinningen voor Cor v.d. Broek en Jan v. Steenoven

ZUNDERT - Wat is het fijn dat er op de meeste hokken weinig verliezen zijn dit jaar onder de jonge duiven. Het door corona ingekorte programma loopt stilaan naar het einde.


Nog enkele vluchten met de jonge duiven en er kan nog gespeeld worden met oude en jonge duiven op de natour.

Jonge duiven Sens, 1100 duiven
Wederom is het Cor van den Broek die bij de jonge duiven, deze keer vanuit Sens, de snelste Regio Zundert duif had. Zijn winnende duif komt over de 373,2 km tot een snelheid van 1581,6 meter per minuut. Ook in deze duif zit weer bloed van de duiven van Rinus Verpalen, gekruist met een duivin van Cor zelf die vorig jaar ook een 1e prijs behaalde. De ‘853’ vloog tot dusver op 5 vluchten 5x prijs. Hij zit gewoon op een schapje en van daaruit lonkt hij naar een jong duivinnetje. Voor Cor zitten daarin herinneringen aan zijn jonge tijd. Samen met Rinus genoot Cor zaterdag weer van zijn duiven en Rinus doet meer dan alleen duiven wachten want hij was donderdag de …. op de i komen zetten. Met een neef van de winnaar speelt Cor ook de 2e prijs en de 3e was voor André Smits.

Natour Nierges 408 duiven
Afgelopen zaterdag begon de, wat duivenmelkers ‘late mand’ noemen. Het was een trainingsvlucht vanuit Niergies en er werd een aankomstenlijst van gemaakt. De 133 (1e getekende) van Jan van Steenoven kwam als een raket uit de lucht omdat hij weer bij zijn duivin en hun eieren in de nest wilde zijn. De 87,2 km was afgelegd met een snelheid van 1513,3 meter per minuut.
Deze jaarling had op alle vitesse- en midfondvluchten dit jaar in de club al prijs gevlogen. Hij is vorig jaar gekweekt uit een overgewonnen doffer van Cees Gijzen en een duivin gekweekt uit duiven van Wim Antens. Guido Kerstens werd 2e en André Smits staat op de 3e t/m 6e plaats.

Regio Kampioenschappen
Op de dagfondvluchten werd Adrie Verhaard kampioen en bij hem zitten goede duiven voor deze discipline want hij werd ook duifkampioen en bij de eerste 7 beste duiven heeft hij er drie.
Op de overnachtfond is het hokkampioenschap voor de Gebr. Maas en Zn, dit na een voortreffelijk aantal zware vluchten. De beste overnachtduif zit bij Thijs van Welie.
Marc Oostvogels is hokkampioen bij de jonge duiven snelheid wat vertrouwen geeft voor de toekomst en bij Piet Vermonden zit de beste jonge duif.[n]