De jarige Anouk in actie bij de Trappertjes. FOTO TRAPPISTENTRAPPERS
De jarige Anouk in actie bij de Trappertjes. FOTO TRAPPISTENTRAPPERS TT

Geen veldtoertocht Trappistentrappers

WERNHOUT - Geen goed nieuws voor de veldrijders, het wordt improviseren deze winter. Wellicht dat meer leden zullen kiezen voor de Winterronde.


Dan zijn we wel meer afhankelijk van het weer, als fietsen op de weg niet meer lukt gaat het in het bos vaak nog wel.


Zondagsritten
De A groep reed met 12 man een rit van Dorst naar Baarle van pak hem beet 94 km. In het begin een iets te laat opgemerkte auto waardoor er flink in de remmen geknepen moest worden. In de daaropvolgende kettingreactie tikte iemand het achterwiel van zijn voorganger aan maar door de inmiddels lage snelheid belandde alleen de fiets op de grond en was er geen schade, enkel schrik. Verder is de rit, die soms over niet al te beste weggetjes ging, prima verlopen. De laatste kilometers helaas nog wel in de regen.

De B groep ging met 23 man van start, splitsen was niet nodig deze keer. In verband met de te verwachten regen in het westen gingen er stemmen op om de rit te verleggen in oostelijke richting (waar zijn de echte mannen gebleven) maar uiteindelijk werd toch de geplande rit richting Willemstad gereden.

En terecht natuurlijk want het was een mooie en goed voorbereide rit. In het begin een stevige bui maar verder geen echte regen meer gehad. Het was wel wat glibberen in de bochten met zo’n nat wegdek maar iedereen wist de ruim 100 km lange rit op de fiets te blijven.

De C groep reed een rondje Korteven (vlakbij Lindonk) van 93 km. In Woensdrecht werd de zware kasseienstrook erbij gepakt om dan de Rijzendeweg te kunnen afdalen.

De rit kan worden samengevat als nat en nog eens nat maar daar werd de rit niet minder mooi van. Een wegglijdend wiel op een verkeersdrempel met een bijna-valpartij tot gevolg, een kleine berisping voor een renner die er een flinke snok aan gaf en een haperende derailleur waren de hoogtepunten van deze rit die met 21 man toch in een zeer behoorlijk tempo werd afgelegd (mede door die B groep waardige snok waarschijnlijk).

Ook bij de D groep had men last van watervrees. Hoewel er een rit richting Klundert was voorbereid werd op het laatste moment en op advies van buienradar de boel omgegooid richting Gilze. Wat de regen betreft pakte dat goed uit, de 10 deelnemers konden 85 droge kilometers afleggen.

Bij het naar huis rijden vanuit café van T werd echter alsnog een nat pak gehaald.


Géén veldtoertocht
Het doek is definitief gevallen, geen vergunning dus geen veldtoertocht dit jaar. Dit zal ongetwijfeld voor vele toertochten gelden en dat komt hard aan. We zullen het missen, die dichte drommen supporters aan de kant van de weg. Hun favorieten toejuichend, wiens namen in grote witte letters op het wegdek gekalkt staan. Met beschilderde gezichten en wapperende vlaggen schreeuwend meelopend tot ze er haast bij neervallen, die bijna hysterische mensenmassa bij aankomst.

Oh nee wacht, dat is bij de Tour. De gezelligheid tijdens en na de tochten, dàt gaan we missen.


Programma
De eerste zondag van september rijden we eigenlijk de Corsorit maar ook die gaat niet door. Het wordt voor iedere groep een reguliere rit met een onderling overeengekomen afstand en rituitzetter.

A en B groep vertrekken om 8.30 uur bij café van T en de C en D groep om 9.00 uur. Alle groepen met een volgbus.[n]