Miranda van Oers in haar Rijsbergse atelier. FOTO CHARLES LUIJTEN
Miranda van Oers in haar Rijsbergse atelier. FOTO CHARLES LUIJTEN Foto: Charles Luijten

Miranda van Oers zet deuren van haar atelier open

RIJSBERGEN - Kunstliefhebbers wrijven zich ongetwijfeld al in de handen. Het komende weekeinde immers wordt weer het Landelijk Atelierweekend gehouden. In het voormalige Wit Gele Kruisgebouw aan de Minister Verschuurstraat is werk te bewonderen van Miranda van Oers.


DOOR CHARLES LUIJTEN


Menig Rijsbergenaar zal zich afvragen wat er tegenwoordig in het kruisgebouw gebeurt. Er is immers al heel wat jaren geen praktijk meer te vinden ten behoeve van de gezondheidszorg. Wordt het nog wel bewoond.? Het antwoord daarop is kort: ja. Sinds juli vorig jaar heeft de in Breda geboren Miranda van Oers ( 56) er haar intrek genomen. Ze is er dolgelukkig mee, omdat het gebouw alle ruimte biedt om er haar uit de hand gelopen hobby, zoals zij dat zegt, te kunnen uitvoeren. Het betreft de schilderkunst, waarvoor zij totaal geen opleiding heeft gevolgd. “ Ik voelde dat ik iets moest gaan doen ten behoeve van mijn eigen welzijn. Ik kampte in 2017 met een volledige burn-out en kwam thuis te zitten. Ik dacht: ‘Misschien is schilderen wel een goede therapie’. Laat dat nu ook het geval zijn“. Zij begon daarmee in 2018.


Goede doelen

Miranda van Oers beschouwt zichzelf allerminst een kunstenares, maar wanneer we haar werkstukken bekijken, is ze dat in onze ogen wel. Ze is actief in verschillende disciplines. Zo maakt ze aquarellen en werkt ze met acrylverf. Als er maar even sprake is van inspiratie, zit ze na haar werk bij het waterschap achter de ezel om het penseel tussen de vingers te nemen. “Elk schilderij heeft voor mij een eigen verhaal. Mijn missie, visie en strategie is dat ik een verschil wil maken in deze wereld zo lang het mij gegeven is om goede dingen te doen. Bij verkoop van een schilderij volgt een donatie aan een goed doel, zoals ik dat onder meer heb gedaan aan het Vogelrevalidatiecentrum in Klein Zundert. Elk geschilderd object is dan ook gelinkt aan een goed doel,” zegt Miranda.


Expositie

Komende zaterdag en zondag is weer het Landelijk Atelierweekend. Genoemde dagen zet ook Miranda van Oers de deuren van haar atelier voor publiek open. Beslist de moeite waard om haar werk in het voormalig Wit Gele Kruis te bewonderen. “Iedereen is tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom. De toegang is vrij. Schrik hebben om te komen is niet nodig, want ik volg de veiligheidsregels vanwege corona."[n]