VV Achtmaal domineert ondanks verlies

ACHTMAAL - ‘Achtmaal is zeker geen verkeerde ploeg’ en ‘Achtmaal domineerde de wedstrijd‘. Er word met lof over Achtmaal geschreven afgelopen zondag. Achtmaal domineerde ook echt, en had zeker de eerste helft de wedstrijd onder controle. Maar na 90 minuten spelen stond de ploeg van Cees van Beers toch met lege handen.

Achtmaal begon prima aan de wedstrijd. Er was veel beweging op het Achtmaalse middenveld waardoor er vlotte combinaties te zien waren op het kunstgrasveld van Odio. De gastheren beperkte zich vooral tot verdedigen, en probeerde met lange ballen de Achtmaalse defensie te verontrusten. Naarmate de wedstrijd vorderde bleef Achtmaal de voetballende ploeg. Niek van Oijen kwam vanaf rechts goed naar binnen, waar een schot op goal misschien de beste keuze was probeerde hij een ploeggenoot te vinden wat echter net niet lukte. In de 36e minuut kreeg Achtmaal echter de deksel op de neus. Door knullig balverlies op het Achtmaalse middelveld was Odio er razendsnel uit en schoot in de korte hoek raak 1-0. Hierna was Achtmaal van slag en 5 minuten later lag de bal wederom achter Roy Nouws. Een snelle inworp lanceerde een Odio aanvaller die de bal eenvoudig kon voorzetten en zijn teamgenoot kon eenvoudig afdrukken: 2-0.

Tweede helft
Na de rust konden alle goede bedoelingen van Achtmaal gelijk de koelkast in, een vrije trap van Odio werd fenomenaal binnen geknikt bij de 2e paal. In de 46e minuut keek Achtmaal tegen een uitzichtloze 3-0 achterstand aan. Dit was het sein van Achtmaal om de schouders er nogmaals onder te zetten. Direct wisselde Achtmaal aanvallend en dit resulteerde in de 70e minuut tot de 3-1! Erik Bink werkte een corner van dichtbij binnen. Niet veel later kreeg Achtmaal een penalty. De keeper keerde de strafschop maar de ingevallen Janno Elst was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten: 3-2. Met nog 10 minuten op de klok had Achtmaal nog tijd voor de gelijkmaker. In de laatste minuut was het Jacky Mertens die goed naar binnenkwam en met links net naast krulde.

Achtmaal mag blij zijn met het vertoonde spel. Maar moet wel zorgen dat het zich zelf niet vergeet om te belonen. Komende zondag komt METO uit Hoogerheide op bezoek. Tot dan![n]