Geen Zundertse jubel voor Moerse Boys

KLEIN ZUNDERT - Op de dag dat Zundert verstoken bleef van de jubel, was er ook in Malden geen reden voor een Klein-Zundertse jubel. Moerse Boys slaagde er bij de competitieopener van de Hoofdklasse B niet in om te stunten bij Juliana’31.

Het begin van het treffen was met een doelpunt van Pim nog hoopgevend, maar in het vervolg bleek de thuisploeg toch een maatje te groot. Het werd 3-1. Normaliter was vandaag de dag van het Zundertse corso, maar wat is in de huidige tijd nog normaal? Door het evenement werd maanden terug al een streep gezet, waardoor Moerse Boys zowaar voetbalde op corsozondag. Geen bloemen maar ballen dus. Het moet een unicum zijn.

Guus Hiddink
Met Juliana’31-uit kreeg ons vlaggenschip direct een loodzware opgave voorgeschoteld. De Maldense formatie dong vorig seizoen mee naar het kampioenschap en maakte indruk met de doelpuntenproductie. Doelpunten maken was het handelsmerk van de ploeg van trainer Remko Bicentini, die recent door Guus Hiddink werd opgevolgd als bondscoach van de nationale ploeg van Curaçao. Eerder dit jaar – op 19 januari – ging Moerse Boys nog roemloos onderuit op sportpark De Broeklanden (3-0). Ook vandaag keerde de equipe van trainer Jurgen Arnouts met lege handen huiswaarts, maar zo kansloos als in januari was het niet. Daarmee niet gezegd dat de overwinning van Juliana’31 onterecht was. Allesbehalve zelfs. Bicentini beschikt over een uitstekende, vlot combinerende ploeg. Een volwassen formatie ook. Fysiek sterk, slim op de juiste momenten en gedisciplineerd. De 3-1-overwinning was dan ook terecht. Juliana’31 zou zomaar eens een titelkandidaat kunnen zijn.

Droomstart
Toch mocht Moerse Boys aanvankelijk serieus denken aan een succesvol resultaat. Op het Maldense kunstgras kenden de oranjehemden immers een droomstart. Marvin – weer helemaal terug van weggeweest na een vervelende blessure – deed het uitstekende voorwerk, waarna Daan erin slaagde om de bal bij Pim te krijgen. Vanaf een meter of zestien loste de topschutter een uitstekend en doeltreffend schot. Het was na een minuut of vijf een welkom duwtje in de rug. Heel lang baadde Moerse Boys niet in de weelde van de voorsprong, want nog voor rust kantelde de gastheer de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kwam Juliana’31 langszij vanaf de strafschopstip, nadat Tom een tegenstander omver had gekegeld, en op slag van rust kwam het zelfs op voorsprong.
Een hoekschop werd van dichtbij tegen de touwen gekopt. De Klein-Zundertse voorsprong verdween als sneeuw voor de zon.

Fortuin
Had Moerse Boys vervolgens na rust aanspraak willen maken op minimaal een punt, dan had Daan iets meer fortuin moet hebben in zijn afwerking. De aanvaller kreeg immers de grootste kans op de gelijkmaker, toen hij een voorzet van Bart knap controleerde. Diens dreigende schot werd echter fraai gekeerd door de goalie. Dichterbij een doelpunt zou Moerse Boys niet meer komen, al kopte Leroy in kansrijke positie nog over. Toen diezelfde Leroy een minuut of twintig voor tijd de bal knullig in eigen doel knikte, was het pleit beslecht. Vermeldenswaardig was vervolgens nog het officiële debuut van Dave Schoenmakers, die deze zomer overkwam van vv Achtmaal. Ook Siemen mocht in de slotfase nog zijn opwachting maken. Weinig reden tot juichen dus deze zondag, maar het was zeker niet enkel en alleen miserie aan Klein-Zundertse zijde.
Dit weekend wacht Moerse Boys zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander op Akkermolen is dan UDI’19/CSU, dat opende met een forse 4-0-nederlaag.