Weer overwinningen Gebr. Maas en Zn en André Smits

ZUNDERT - Vanuit Chatoudun werd de laatste jonge duivenvlucht van het seizoen 2020 gevlogen en vanuit Peronne werd de 2e vlucht van de natour gehouden. Op de verschillende spelniveaus speelden de Zundertse duivenmelkers weer een grote rol, er werden verschillende mooie resultaten behaald.


Nog twee zaterdagen en het seizoen 2020 zit er op en kunnen de verschillende kampioenschappen opgemaakt worden.


Peronne, 1155 regio duiven

André en Marian Smits vlogen een geweldige uitslag bij elkaar. In de Regio Zundert pakten ze de eerste 7 prijzen binnen 82 seconden en van de 64 gezette duiven wonnen er 32 prijs.

De winnende duif kwam tot een snelheid van 1578,3 meter per minuut over de af te leggen 208,7 km. Het bijzondere was dat de winnende duivin de nestligger was van de duif die nu de 2e prijs won en vorige week de 1e vloog vanuit Quievrain.

Beide duiven komen, via een gekochte bon, van Ben Aerts.

De nummer 1 zit te broeden op eieren van 10 dagen oud. Ook in het samenspel van W&O (2276 duiven) pakten André en Marian de eerste 7 prijzen en in Rayon 2 wonnen ze de eerste 2 prijzen en daar tegen 4554 concurrenten.


Chatoudun, 593 regio duiven

De Gebr. Maas en Zn pakten op 5 september al de overwinning vanuit Sens, afgelopen zaterdag, de 12e, deden ze het nog beter en in de Regio Zundert wonnen ze de prijzen 1 en 2 op de vlucht vanuit Chatoudun. Onder de door de regioliefhebbers aan de start gebrachte duiven zaten er 28 van deze combinatie waarvan er 18 op de regio uitslag staan. De winnende duif kwam tot een snelheid van 1392,3 meter per minuut over 447 km.

Het toevoegen van het dagfondspel aan hun liefhebberij lijkt een groot succes te worden want hun dagfondploeg liet zich weer goed zien. Hun 1e en 2e prijs zijn gekweekt uit duiven gehaald bij de bekende Achtmaalse duivenliefhebber Leon Kools. Het beloofd veel goeds voor de toekomst en de regionale liefhebbers die de dagfond spelen krijgen er een geduchte concurrent bij.

Ook in het spelverband W&O werden de liefhebbers op hun Goldrush Farm 1e tegen 1249 duiven.

Op Chatoudun werd Adrie Verhaard in de regio derde met een duif gekweekt uit een doffer van John Roks en een duivin uit de lijn van zijn Cotandor.[n]