De markering van de gevallen hoofdprijs. FOTO JAN BRASPENNING
De markering van de gevallen hoofdprijs. FOTO JAN BRASPENNING Jan Braspenning

Koeschijten Kruisboogvereniging De Toekomst

ACHTMAAL - Traditioneel gezien houden wij jaarlijks een loterij ten gunste van kruisboogvereniging de Toekomst. Dit doen we door een weiland in 500 denkbeeldige vakken te verdelen waarbij elk vak wordt vertegenwoordigd door een lot.


Zaterdag is rond de klok van 13.15u de koe in het uitgezette veld losgelaten. Vanaf dat moment was het voor de jury een kwestie van de aandacht er bij houden. Met vier man sterk werd elke beweging gade geslagen.

Al redelijk snel ging de staart omhoog en ... bleek het slechts een kleine boodschap te zijn. Dit kon door de jury natuurlijk niet goedgekeurd worden. Dus wederom wachten was het devies.

Om 13.53u viel (letterlijk) het verdict. De juryleden snelden naar de plek des onheils om deze duidelijk te markeren. Na wat meet- en rekenwerk is onderstaande uitslag uit de bus gekomen.

De hoofdprijs van € 300,- is "gevallen" op lotnummer 021. Dit lot is gekocht door Johan van Nispen uit Achtmaal.

Naast de hoofdprijs zijn er ook troostprijzen van € 50,- voor de vakken net naast het winnende vak. Deze zijn gevallen op:

lotnr 216: Johan van Hooydonk

lotnr 383: Benthe Kuistermans

lotnr 251: Pien Jochems

lotnr 290: Ger van Nispen

lotnr 159: Kasha Nova-Mouws

lotnr 428: René Godrie

lotnr 447: Jos Braspenning

lotnr 303 Frank van de Mast

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs. De prijs zal door de verkoper van de loten bezorgd worden. Voor alle andere deelnemers volgend jaar meer succes gewenst.

Namens de kruisboogvereniging danken we iedereen die door de aankoop van een lot onze vereniging heeft gesteund.[n]